LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Zlatans hemliga miljarder – tillsammans med Helena Seger: ”Involverad”

31 maj, 2023 
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger har byggt ett affärsimperium.
Zlatan Ibrahimovic, 41, har inte bara håvat in stora summor pengar på fotbollen.
Han har också, tillsammans med flickvännen Helena Seger, byggt ett affärsimperium.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Firande supportrar möter spelarbussen nakna efter titelnBrand logo
Firande supportrar möter spelarbussen nakna efter titeln

Zlatan Ibrahimovic har länge varit en av världens bästa fotbollsspelare och representerat klubbar som bland andra Juventus, Milan, Inter, Barcelona, PSG och Manchester United.

Det har naturligtvis inbringat hundratals miljoner kronor i lön.

Men även utanför fotbollsplanen har den 41-årige svensken håvat in stora summor.

Tillsammans med flickvännen Helena Seger, 52, har han byggt ett affärsimperium med engagemang i många olika branscher och företag.

Zlatan är framför allt aktiv i fastighetsbranschen och har genom åren investerat i en rad olika objekt, bland annat i Malmö, Åre och Stockholms skärgård.

Han köpte nyligen en gammal kyrka, och renoverade om den till ett ”townhouse” på 1 000 kvadratmeter på Östermalm i centrala Stockholm.

Kostnaden landade på omkring 110 miljoner kronor för nystartade företaget Unknown Fastigheter, ett dotterbolag till Zlatans välmående bolag Unknown AB som äger och förvaltar Zlatans varumärke och rättigheter.

Zlatans lyxrenoverade kyrkan på Östermalm i centrala Stockholm.

Zlatans reklamsamarbeten

Fotbollsstjärnan har även haft flera reklamsamarbeten genom åren, delvis tack vare Helena Seger som själv har en karriär som marknadschef.

Annons

Hon uppges ha stort inflytande över Zlatans affärsuppgörelser.

– Helena är Zlatans manager utan att det någonsin har uttalats. Om man fiskar lite så får man reda på att hon i allra högsta grad är involverad i hans affärer, har varumärkesexperten Jacqueline Kothbauer tidigare sagt i en intervju med Expressen.

De mest framstående kommersiella uppdragen har Zlatan haft med Vitamin Well och Volvo. De sistnämnda sålde bland annat bilar till 200 procent över målet under veckorna kampanjen med Ibrahimovic pågick.

Zlatan Ibrahimovic och flickvännen Helena Seger.

Zlatan Ibrahimovic misslyckade klädmärke A-Z

Men Zlatan har också flera misslyckade satsningen. Framför allt på egenstartade klädmärket A-Z. Efter att företaget gjort mångmiljonförluster lades satsningen ned efter förluster på runt 200 miljoner kronor på två år.

Annons

41-åringen äger dessutom flera padelhallar både i Sverige och utomlands, men med tanke på att populariteten av trendsporten sjunkit efter pandemin har företaget Downtheline Holding – som Zlatan äger till 70 procent – tappat miljoner i omsättning.

För drygt tre år sedan fick Zlatan Ibrahimovic även ta över halva ägandeskapet av bolaget AEG Sweden AB som äger 47 procent av fotbollsklubben Hammarby.

Anledningen var att svensken spelat för AEG-ägda fotbollsklubben Los Angeles Galaxy, och han har sedan valt att engagera sig i Hammarby. Bland annat lovade Zlatan att göra klubbens till Skandinaviens största.

Det har däremot inte fallit väl ut.

Hammarby har knappast lyft sportsligt sedan Zlatans intåg i klubben, och medlemmarna röstade igenom en motion om att köpa tillbaka aktierna – något Hammarby också undersökt enligt uppgifter – men fått nobben.

Så mycket tjänar Zlatan Ibrahimovic

Fotbollsstjärnan är fortfarande aktiv och representerar italienska AC Milan just nu, även om han för närvarande är långtidsskadad.

Däremot är slutet på karriären nära.

– Man har den där rädslan om vad som kommer hända efteråt. Adrenalinet jag får på planen kommer jag inte att få igen, inte en chans. Det är där paniken kommer in, sa han i samband med en landslagssamling förra året.

Han har sannerligen en hel del att falla tillbaka på.

Dagens Industri har uppskattat hans förmögenhet till 1,4 miljarder kronor för tre år sedan, en förmögenhet som uppges ha växt mellan 300-500 miljoner kronor.

FOTO: TT/ARKIV

Annons