LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Zlatan i tårar efter beskedet – höll beslutet hemligt för familjen

05 jun, 2023 
Zlatan Ibrahimovic beslut med familjen efter farväl till fotbollen.
Zlatan Ibrahimovic, 41, avslutar fotbollskarriären.
Svensken tog emot fansens hyllningar med tårar i ögonen – och avslöjar sedan beslutet med familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Zlatan Ibrahimovics segertal efter ligatitelnBrand logo
Zlatan Ibrahimovics segertal efter ligatiteln

Zlatan Ibrahimovic, 41, har tillhört världseliten i över 20 år och representerat storklubbar som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, PSG, Manchester United, Los Angeles Galaxy och AC Milan.

Han har dessutom gjort 62 mål i det svenska fotbollslandslaget vilket är flest genom alla tider.

Nu sätter ”Ibra” punkt för fotbollskarriären.

När hans klubb, AC Milan, mötte Hellas Verona i den italienska ligan under söndagen fick 41-åringen en mäktig avtackning av både klubben och supportrarna.

Hyllningarna gjorde Zlatan tårögd innan det nu väntar en annan tillvaro.

– Jag kommer inte ha samma adrenalin, jag kommer inte ha ett program att följa, inte äta ihop med spelarna. Det kommer att bli en annan värld nu, men jag är redo, säger Ibrahimovic på en presskonferens.

Zlatan Ibrahimovic under avtackningsmatchen tillsammans med flickvännen Helena Seger, 52, och sönerna Maximilian, 17, och Vincent, 15.

Zlatans beslut med familjen

Zlatan Ibrahimovic avsked till fotbollen kommer, trots sin ålder, lite oväntat. Innan söndagens avslutningsmatch var det få som kände till hans beslut.

Annons

Han hade inte ens berättat det för sin egen familj, flickvännen Helena Seger, 52, och sönerna Maximilian, 17, och Vincent, 15.

– Inte ens min familj visste om det, kommenterar Zlatan innan han fortsätter:

– I dag är också Gud ledsen.

Totalt vann Zlatan Ibrahimovic 31 internationella titlar och har dessutom vunnit Guldbollen – priset till Sveriges bästa spelare – hela tolv gånger.

Zlatan Ibrahimovic tal

I samband med helgens match höll 41-åringen också ett tal till alla supportrar på plats på Milans arena San Siro.

”Jag har svårt att andas, men det är okej. Jag har så många minnen och så många känslor härifrån. Den första gången jag kom till Milano gav ni mig glädje. Den andra gången gav ni mig kärlek. Jag vill tacka min familj och alla som har stöttat mig. Jag vill tacka min andra familj: spelarna. Jag vill tacka tränaren och hans team för allt förtroende till mig. Jag vill tacka ledningen för den här möjligheten. Men framför allt, så vill jag tacka er, supportrarna.

Ni välkomnade mig med öppna armar och fick mig att känna mig hemma. Jag kommer att vara Milanista livet ut. Tiden är kommen att säga hejdå till fotbollen, men inte till er. Om ni har tur så ses vi igen. Forza Milan och adjö.”

FOTO: TT/ARKIV

Annons