TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Zara Larssons ilska – därför censureras nya videon

24 mar, 2017 
AvMagdalena Divina Khodr
I Zaras Larssons nya musikvideo "Symphony" förekommer en kyss mellan två män, något Youtube klassificerar som olämpligt. "För jävligt", säger en rasande Zara om censuren.
Annons

Svenska superstjärnan Zara Larsson, 19, är större än någonsin tidigare. Inför albumsläppet “So good” den 17 mars var hon den 38:e mest spelade artisten på Spotify i världen.

Två veckor senare fortsätter hon att klättra sig upp på den listan med ett flertal spår från det nya albumet, vilket består av en rad internationella samarbeten. Ett av dessa är låten “Symphony” som gästas av den brittiska elektro-gruppen Clean Bandit.

Albumet “So good” är Zaras första internationella.

Musikvideon till låten som handlar om ett homosexuellt par har snart passerat 13 miljoner visningar på Youtube. Men den siffran hade sett annorlunda ut om den inte censurerats av självaste Youtube.

I sin podcast Sanningens mammor berättar Zara att plattformen infört en ny funktion där de erbjuder föräldrar att blockera opassande inslag som anses vara stötande för barn. Exempel på de avdelningar som berörs är våld, sex och HBTQ, något som gör Zara rasande.

Annons

– Mitt blod började koka, säger Zara.

https://www.instagram.com/p/BR_fSwKgXRU/?taken-by=zaralarsson

Att hennes antal visningar drabbats negativt till följd av cencuren, är inget som bekymrar henne. Det som gör henne rasande är samhällets negativa syn på homosexualitet.

– Youtubegrejen är en förlängning av det verkliga problemet, säger Zara som menar att det hela handlar om inlärning av etik och moral redan som barn.

Istället för att lyfta HBTQ som något vanligt förekommande och visa hur världen faktiskt ser ut, väljer portalen att sålla bort  homosexualitet som något opassande och farligt.

– Det är för jävligt. Skitjobbigt att världen suger, säger Zara som får stöd av podkollegan Olivia Gateau, 19.

Tanken på att försöka göra världen till en bättre platstår form. Zara avslutar med att berätta att hon funderar på att kontakta Youtube och ifrågasätta beslutet. Samtidigt vill hon passa på att ge sin syn på saken. Och är det någon som kan påverka och har inflytande när det kommer till mänskliga rättigheter, så är det vårt svenska stjärnskott, Zara Larsson.

SE VIDEON SYMPHONY

Foto: IBl.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons