Zara Larsson om ångesten: Därför släpper hon inte ny musik

Zara Larsson är rädd att hennes fans inte kommer att gilla hennes musik, därför har sångerskan inte släppt några nya låtar.

Popstjärnan Zara Larsson oroar sig över att hennes fans inte kommer att gilla hennes nya musik. I ett ärligt inlägg berättar Zara Larsson om den stora rädslan.

Svenska musikundret Zara Larsson, 20, har blivit en världsstjärna som älskas av många. 2013 gjorde hon succé världen över med hiten Uncover, men sedan drygt ett år tillbaka har det varit tyst kring Zara Larsson.

Nu berättar sångerskan att hon känner stor press och ångest inför att släppa ny musik. På Instagram stories berättar hon om rädslan för att fansen inte kommer att tycka om hennes nya låtar.

– Jag vill att det ska vara perfekt för er, men just nu är produktionen inte där, inte till hundra procent. Jag vill inte släppa något halvdant, säger Zara Larsson i en video.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

Hon fortsätter:

– Jag vill behaga er och dem som lyssnar på mina låtar. För ni gillar mig och jag älskar musik. Pressen jag sätter på mig själv gör det så svårt att släppa något nytt. Andras förväntningar är så höga och mina förväntningar är så höga.

Sångerskan berättar att hennes största rädsla är att hennes låtar inte kommer att spelas på radio och att hon inte kommer att sälja en miljon album.

– Jag är rädd att ni, mina fans, inte kommer att gilla det. Att alla kommer att tycka: “Vi väntade i 1,5 år och så släpper du sån här skit”. Jag vill inte göra mig själv eller er besvikna.

Zara Larsson förtydligar också att hon fortfarande älskar att göra musik, att arbeta i studion och att stå på scenen.

– Då är jag genuint lycklig, säger hon.

Zara Larsson avslutar sitt inlägg med att försöka få perspektiv på sin situation.

– Ibland måste man bara sätta sig ner och tänka: Det är bara popmusik. Och om ni inte gillar det så kommer jag släppa så mycket musik att ni så småningom kommer att gilla det. Hör ni det?

I juni berättade Zara Larsson att hon börjat gå till en psykolog för att ta hand om sin psykiska hälsa.

Hon uppmanar sina följare att också söka hjälp när det behövs.

– Så om någon som ser på det här också har funderat på att träffa någon att prata med så är det här är ett tecken. Om jag gör det kan ni också göra det. Ta hand om er, framför allt er mentala hälsa för det är väldigt viktigt, säger Zara Larsson.

LÄS OCKSÅ: Zara Larssons ärliga video – därför går hon i terapi

LÄS OCKSÅ: 5 fina favoriter till kräftskivan

FOTO: IBL