Zara Larsson: Så mycket pengar tjänar jag på Instagram

Zara larsson: så mycket pengar tjänar jag

Det svenska popundret Zara Larsson kan numera titulera sig som världsartist. Med sina 5,4 miljoner följare på Instagram är hon också en av de största på plattformen. Nu avslöjar hon vad hon tar betalt för ett Instagram-inlägg.

Zara Larsson, 20, är den svenska stjärnan som slog igenom i Talang för tio år sedan, men idag kan hon kalla sig för världsartist. Med sina 5,4 miljoner följare på Instagram och närmare 1,5  miljoner följare på Twitter tar hon ofta tillfället i akt att vara mer än en världsartist – hon använder sina plattformar väl genom att vara en röst för unga kvinnor.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Den här veckan gästar hon Framgångspodden med Alexander Pärleros som släpps den 5 december, och i den avslöjar hon nu hur mycket hon tar betalt för att göra reklam för en produkt i sina sociala medier, skriver Aftonbladet.

– Om det är nånting jag tycker om som jag verkligen stöttar så gör jag många grejer för bättre pris, eller om nåt litet paketpris, men säg 300 000 typ, säger Zara Larsson i Framgångspodden.

Noggrann med sina samarbetspartners

Men trots att hon kan ta en hel del betalt för ett inlägg är hon nog med att inte samarbeta med ett varumärke för pengarnas skull. Hon skulle inte samarbeta med något som hon inte själv står bakom.

– Det är ju nånting man måste tänka på när man vill åstadkomma att ha ett varumärke. Där är jag väldigt noga med vad jag associeras med, vad det är för grejer som jag vill lägga upp. Det kommer väldigt många förfrågningar där jag är så här: ”Varför skulle jag vilja vara en del av det där? Varför tror de det?”, säger hon i podcasten.

Pengarna som Zara Larsson tar betalt för ett sponsrat inlägg är inga pengar som går rakt ner i hennes egen ficka. Pengarna går in i Zaras skivbolag. Inkomståret 2017 har hon skattat för en inkomst på drygt 800 000 kronor enligt Skatteverket.

LÄS MER: Zara Larssons avslöjande om pojkvännen Brian Whittaker

LÄS MER: Zara Larssons ilska – efter frågan i Hellenius hörna

FOTO: IBL, Instagram