Yannick Tregaro om skilsmässan från Emma Green: "Jag klarar inte av att bli älskad!"

Yannick Tregaro om skilsmässan från Emma Green: "Jag klarar inte av att bli älskad!"

För snart ett år sedan, i februari 2014, tog friidrottstränaren Yannick Tregaro och höjdhoppsstjärnan Emma Green ut skilsmässa efter tre år som gifta. Hittills har de hållit tyst om orsaken, men nu tar Yannick bladet från munnen.

I en öppenhjärtig intervju i Maratonpodden tar nu Yannick Tregaro, 36, på sig ansvaret för skilsmässan från Emma Green, 29, som han gifte sig med 2011 och skilde sig med tidigare i år. Han säger att han använt sin förra fru och även tidigare flickvänner som “verktyg” för att själv få bekräftelse.

–Det låter hemskt när jag säger att de varit verktyg, jag har älskat dem men jag har inte klarat av att bli älskad, säger han i intervjun med journalisten Petra Månström, 38, som driver Maratonpodden.

yannick-tregaro-emma-green

Emma Green och Yannick Tregaro var gifta i nästan tre år. Foto: Fredrik Hessman

Bakgrunden ska ha varit hans barndom, men Yannick vill inte berätta exakt vad som ligger bakom hans beteende. Han erkänner dock att den numera avlidna höjdhoppstränaren Viljo Nousiainen, som idrottsstjärnan Patrick Sjöberg, 49, skrivit om i sin memoarbok “Det du inte såg” har med saken att göra. Viljo utnyttjade Patrik, som var hans styvson, sexuellt, och efter att boken kom ut 2011 har även Yannick trätt fram och berättat om Viljos övergrepp. Han säger att det har format honom och att han har svårt att få bekräftelse.

–Det har med min uppväxt att göra, hur jag fått bekräftelse där, som ofta varit väldigt skum och konstig och som jag inte kan förklara riktigt, från Viljo som utnyttjade mig sexuellt, säger Yannick i intervjun.

patrik-Sjoberg

2011 släppte Patrik Sjöberg sin memoarbok “Det du inte såg”. Foto: IBL

Yannick förklarar:

– Om jag gör saker åt andra blir de glada och tycker jag är grym – och då blir jag glad. Jag har haft väldigt svårt för att när någon vill ge mig något utan att jag gjort något innan, då har jag svårt att ta åt mig det.

FRÅN FÖRSTASIDAN