Willie Garson är död – spelade Stanford Blatch i Sex and the city

Willie Garson

Skådespelaren Willie Garson, 57, har lämnat oss efter en kort tids kamp mot cancer.
Han var mest känd som huvudkaraktären Carrie Bradshaws bästa vän i tv-serien Sex and the city.
Slå på ljud

Willie Garson spelade karaktären Stanford Blatch i en av världens mest populära serier Sex and the city. Hans karaktär var bästa vän med huvudkaraktären Carrie Bradshaw, som spelas av Sarah Jessica Parker. Willies karaktär var en av seriens favoriter bland tittarna.

Willie Garsons karriär

Willie hann spela in Sex and the citys uppföljare, där han har samma roll, And just like that, som har premiär i höst på HBO.

Förutom Sex and the city medverkade Willie i ett 70-tal filmer och mer än 300 avsnitt i olika tv-serie, en av de mest kända är Netflix succéserie White collar.

Under tisdagseftermiddagen somnade Wille in efter en kort tids kamp mot cancer i bukspottskörteln.

Willies son Nathen lade ut ett bildspel på sin pappa och skrev ett kärleksfullt inlägg på sina sociala medier.

”Jag älskar dig så mycket, pappa. Vila i frid och jag är så glad att du delade alla dina äventyr med mig och att vi kunde uppnå så mycket. Jag är stolt över dig”, skriver sonen Nathen.

Kollegorna visar sin saknad och sorg över Willie Garson

Kollegorna från Sex and the city har visat sitt sorg över kollegan på sociala medier. Cynthia Nixon, som spelar Miranda i serien, skriver om kollegans död på Instagram:

”Så djupt, djupt sorgsen över att vi har förlorat Willie Garson. Vi älskade honom och att jobba med honom. Han var alltid rolig framför kameran och i verkliga livet. Han var en källa till ljus, vänskap och kunskap om branschen. Han var professionell – alltid”.

Kim Cattrall, som spelar rollen som Samantha, beskriver också sin saknad av den före detta kollegan.

”Så sorgliga nyheter och en fruktansvärt förlust för Sex and the city-familjen”, skriver hon på Twitter.

Mario Cantone som spelade Anthony Marantino i serien som senare gifte sig med Willie rollfigur i den andra Sex and the city-filmen, har också beskrivit sin sorg över vännen och kollegan.

”Jag kunde inte ha fått en mer briljant tv-partner. Jag är förkrossad och överväldigad av sorg. Du togs ifrån oss alldeles för tidigt. Du var en gåva från gudarna kära Willie. Jag älskar dig”, skriver han på Instagram.

LÄS OCKSÅ: Sex and the city får en uppföljare – utan Kim Cattrall som Samantha

LÄS OCKSÅ: Så ser Chris ”Mr Big” Noth från Sex and city ut idag

FOTO: Jose Perez/Bauergriffin.com/MEGA,

SENASTE NYTT!