William Strids dom – orden om deltagarna i Idol 2019

William Strid om årets Idoler

Melodifestival-aktuella William Strid tävlade i Idol 2018 och slutade där på en femteplats.
På pressträffen inför Melodifestivalen 2020 berättar artisten för Hänt vad han egentligen tycker om årets Idol-deltagare.
William Strids ord om årets Idol-deltagare
Slå på ljud

Nyligen presenterades de artister som kommer att medverka i Melodifestivalen 2020. Startfältet är som vanligt en blandning av veteraner och debutanter och innehåller bland andra Linda Bengtzing, 45, Felix Sandman, 21, Robin Bengtsson, 29, och Hanna Ferm, 19.

En av nästa års veteraner på Mello-scenen är William Strid, 22. 2018 blev han ett välkänt ansikte för hela svenska folket när han tävlade i TV4:s populära Idol. Säsongen togs hem av Sebastian Walldén, 24, och William Strid fick nöja sig med en femteplats.

Idol-William Strid om Mello-debuten

Nu ska William återigen bege sig in i en musiktävling. När Hänt träffar honom på pressträffen inför Melodifestivalen 2020 är det en glad och förväntansfull William som berättar hur det känns att vara en av årets Mello-artister:

– Det är stort. Det här är ett program som man har kollat på ända sen man var liten liksom, det har ju varit en tradition hemma typ. Så det ska bli jättekul, verkligen. Och så att jag får visa min egna musik för första gången.

William Strid berättar att han efter sin medverkan i Idol funderat på vilken stil han ska satsa på gällande musiken. Valet låg bland annat mellan att sjunga på svenska eller engelska – och efter en tids fundering bestämde han sig för svenska. I Mello 2020 tävlar William med låten Molnljus, skriven av bland andra William själv.

– Den här låten visar nog ganska mycket min genre och vad det är jag ska göra, berättar William.

William förklarar att hans förebild inom musiken är den brittiska artisten James Arthur, 31, och att han hoppas placera sig i samma fack musikmässigt.

– Jag skulle vilja göra en svensk version åt det hållet. Alltså fortfarande singer-songwriter men fortfarande poppigt och modernt.

William Strid om årets Idoler

Det har nu gått ett år sedan William Strid tävlade i Idol. Under intervjun med Hänt berättar artisten att han följer årets säsong – och förklarar även vad han tycker om årets deltagare.

– Jag har varit och kollat på kvalveckan två gånger, och sen har jag följt hemifrån, berättar William och fortsätter:

– De är ju jäkligt duktiga, jag tycker det har varit jäkligt jämnt i år. Det har varit svårt att säga vem som skulle kunna vinna tävlingen liksom.

FOTO: TT/Jonas Ekströmer, TT/Magnus Sandberg

FRÅN FÖRSTASIDAN