William Stridh försvann från rampljuset – nu syns han i Max-reklamen

William Strid

FOTO: Mattias Hansson/TT, Youtube
William Stridh gjorde succé i Idol när han medverkade år 2018.
Men vad hände sen?
Melodifestivalen och nu Max-reklam!

Den 16 augusti år 1997 föddes Björn Emilio William Stridh. Han är idag 23 år gammal. Men vad gör han? Hänt svarar.

William Stridh i Idol 2018

William blev folkkär i och med sin medverkan i tv-programmet Idol år 2018. Han gjorde minst sagt succé i tävlingen och tog sig vidare från audition, slutaudition och kvalet lätt som en plätt. När väl fredagsfinalerna kom visade det sig att folket älskade William. Vecka för vecka röstades han vidare. och inte så konstigt eftersom han varje vecka leverade härlig sång.

Men i sluttampen blev motståndet för tufft och William slutade på en femte plats i tävlingen.

Kärlekssagan om William och Kadiatou Holm Keita

I och med sin medverkan i Idol träffade även William kärleken – Kadiatou Holm Keita, 19. Det gick riktigt bra för henne med i tävlingen och hon kom faktiskt ända till final där hon blev besegrad av Sebastian Walldén, 25.

Men varken William eller Kadiatou gick lottlösa från tävlingen – de hittade ju varandra!

Dessvärre höll inte kärleken för evigt. Hösten 2019 bekräftade William för Hänt att han och Kadiatou valt att gå skilda vägar. Men de är fortfarande vänner!

Dök upp i Melodifestivalen 2020 med Molnljus

Förutom sin Idol-medverkan har William även varit med i ett band vid namn The Audrey. De har gjort en låt som heter Body Language, men William verkar vilja köra solo ändå.

När Melodifestivalen 2020 gick av stapeln ställde Idol-killen upp med bidraget Molnljus. William hade själv varit med och skrivit låten tillsammans med Markus Lidén, Christina Holmström och David Kreuger. Han landade på en femte plats i den fjärde deltävlingen.

Sen har det varit relativt tyst från Williams håll – tills nu!

William Stridh dyker upp i reklam för Max hamburgare

Ett av Sverige mest populära tv-program Idol är i full rulle och fredagsfinalerna går som på räls, efter att ha stött på en hel del vägbulor till en början.

Tidigare år har många av tittarna kunnat se Santa Maria som ett återkommande företag i form av sponsring till Idol. Men i år ser det annorlunda ut, istället är det hamburgerkedjan Max som valt att gå in som sponsor.

I reklamerna syns då två kända ansikten till, båda från Idol. I ena reklamen är det Renaida Braun som sjunger en trudelutt. Och i den andra är det ingen mindre än William och sitt charmiga leende som dyker upp i rutan. Fint att ha William tillbaka i rampljuset igen!

FOTO: Mattias Hansson/TT, Youtube

LÄS ÄVEN: Därför känner du igen Caspar Camitz i Idol 2020

LÄS ÄVEN: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

FRÅN FÖRSTASIDAN