LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

William Poromaa gav fingret till tittarna – var riktat till norrmännen

21 nov, 2022 
Maja Slobodnik
William Poromaa
Under SVT:s sportsändning från Bruksvallarna visade William Poromaa plötsligt fingret till tv-kameran.
– Det var kanske riktat till norskarna, säger Poromaa efter loppet.
Annons
Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”Brand logo
Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”

Världscuppremiären i Finland närmar sig och konkurrensen mellan svenskarna och norrmännen är lika hård som vanligt. I helgen tog rivaliteten mellan länderna fysisk form genom en märklig gest från landslagsskidåkaren William Poromaa, 21.

Det var under fredagens sprinttävling på Bruksvallarna som William Poromaa plötsligt tog upp handen och visade fingret till SVT:s kameror. Eller gjorde han verkligen det?

”Kanske riktat till norskarna?”

Expressen träffade William Poromaa efter 20-kilometersloppet på söndagen. Då fick han frågan om vad hans fulfinger egentligen betydde. Den skrattande skidstjärnan svarar med ett leende på läpparna.

– Äh, jag stod bara där före start och tänkte att ”det här kan ju vara lite roligt”. Och så gjorde jag det, säger Poromaa.

Annons

Skämtsamt fortsätter 21-åringen:

– Eller...det var kanske riktat till norskarna?, säger han med ett skratt.

Till slut ger han sig och berättar bakgrunden till hans fräcka drag. Poromaa sponsras av en handsktillverkare som placerar sin logga på långfingret. Han tog helt enkelt tillfället i akt att vara lite skojig.

– Och det tycker jag är ett lite roligt ställe att placera sin logga på. Så därför gjorde jag det här. Och de verkar tycka det var roligt också, säger han till Expressen.

William Poromaa och Calle Halfvarsson.
William Poromaa och Calle Halfvarsson under tävlingarna på Bruksvallen i helgen.

På tisdag tas truppen ut

William Poromaas flickvän Frida Karlsson, 23, har också deltagit i helgens tävlingar på Bruksvallarna. Karlsson och Ebba Andersson, 25, gav tv-tittarna en rejäl uppvisning med en jämn fight i spåret under 15 kilometer fristil.

Annons

Frida Karlsson har tillsammans med Maja Dahlqvist och Linn Svahn valt att inte träna med landslaget inför den nya säsongen. Detta är något som kan komma att få konsekvenser inför världscupen. På tisdagen tas nämligen den svenska truppen till världscupen ut och enligt landslagets egna regler prioriterar man åkare som varit med i landslaget under försäsongen.

Landslagschefen Anders Byström tror dock inte att skidåkarna behöver oroa sig.

– Även om Maja eller Frida inte är i absolut toppklass i Bruks bör de hålla så hög nivå ändå att det inte ska behöva bli någon fundering. säger han till Expressen.

FOTO: Ulf Palm/TT

Annons