LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Wiktorias tuffa tid – efter debutsuccén i mello: ”Låste in mig”

25 nov, 2017 
Wiktoria Johansson tog hela Sverige med storm när hon debuterade i Melodifestivalen 2016. Men tiden efter hennes succé var tuff – att gå från okänd till känd blev mer jobbigt än kul. I ”Moraeus med mera” berättar hon om tiden efter debuten.
Annons

Wiktoria Johansson, 21, debuterade i Melodifestivalen 2016, där hon tog hela svenska folket med storm trots att hon innan dess varit helt okänd. Med bidraget ”Save Me” tog hon sig inte bara till final, utan landade även på en värdig fjärde plats. Ikväll är hon en av gästerna i SVT:s ”Moraeus med mera”, och Kalle Moraeus, 54, passar då på att hylla henne för hennes mello-debut.

– Du gick rakt igenom rutan, säger han i programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Wiktoria själv håller med, hon är minst sagt nöjd över att hon tog sig så långt i tävlingen trots att nykomlingar vanligtvis har det ganska tufft med att ta sig hela vägen fram i Melodifestivalen. Men succén var inte bara till sin fördel. Det snabba kändisskapet var inte riktigt något hon var beredd på.

– Jag tyckte att det var svinjobbigt förra året efter mello. Att gå i från att ingen visste vem jag var, till att alla visste vem jag var, berättar Wiktoria, och fortsätter:

Annons

– Jag har alltid gillat att vara bland människor. Att vara ute på stan, att träffa folk och hitta på saker. Men jag gömde mig istället. Jag låste in mig i min lägenhet, satte på filmer och tänkte att jag inte ville träffa någon och att jag inte ville göra någonting. Jag tyckte att det var så läskigt att alla trodde att de kände mig, och jag ba: nej, det gör ni inte.

Hon hade svårt att acceptera att alla trodde att de kände henne eftersom att de sett henne på tv. Men den tuffa tiden efter debuten fick henne där emot inte att avstå från att tävla ännu en gång i Melodifestivalen. Tidigare i år såg vi henne med bidraget ”As I Lay Me Down”, och med den slutade hon då på en sjätte plats.

– Men sen har man också de där spelningarna som är fantastiska. Där jag får träffa människor som ger mig styrka och säger att jag har hjälpt dem genom min musik, säger Wiktoria.

Och när hon väl får inta scen och känna att hon kan hjälpa så beskriver hon det här livet som en dröm. Och det bästa, som Melodifestivalen gjorde möjligt för henne, är att hon idag får jobba med precis det hon vill – musiken.

Foto: IBL, SVT

Annons