LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Wiktorias kärlekssorg hotar numret i Melodifestivalen

02 feb, 2019 
AvStina Dahlgren
Wiktoria Johansson och ex-pojkvännen Martin Jonsson
Wiktoria Johansson sjunger i Melodifestivalen 2019 om uppbrottet från expojkvännen Martin Jonsson. Nu riskerar känslorna att ta över hela uppträdandet.
Annons

Wiktoria Johansson, 22, slog igenom 2016 i Melodifestivalen då hon kom fyra med låten Save me och blev känd över en natt. I samma veva gick även Wiktoria ut med att hon och Melodifestival-dansaren Martin Jonsson blivit ett par. Förhållandet höll bara lite över ett år innan de gick skilda vägar. Sedan dess har parets relation varit av och på, men i höstas tog det slut definitivt.

Wiktoria är just nu aktuell i Melodifestivalen med låten Not with me. För första gången någonsin tävlar hon med en ballad.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Den handlar om när man är i en relation och man känner att den är på väg att ta slut och man inte riktigt vill det. Men man känner också att det inte funkar, fast jag vill inte vara utan dig, men det går inte. Det här kriget man har i huvudet, berättade Wiktoria för Hänt på presskonferensen där alla artister avslöjades.

Hon berättade också att den är självupplevd och därför mycket mer personlig än hennes tidigare låtar. Att vara så öppen är något sångerskan inte är van vid.

Annons

– Det känns jätteläskigt att vara så utelämnande, så öppen. Jag gillar inte att vara det så det är jätteläskigt, men det är verkligen äkta.

Wiktorias känslor efter uppbrottet från Martin tar över

Nu kan hennes känslor sätta stopp för framträdandet i Melodifestivalen. Efter fredagens repetitioner framför publik var det en känslosam Wiktoria som mötte pressen efteråt.

– För mig blir det att hålla känslorna i styr. Det var jättetufft ikväll och det kommer bli tufft imorgon också, säger hon.

Wiktoria vill samtidigt att känslorna ska få ta plats och att de ska nå ut till tittarna. Precis innan hon klev upp på scenen gjorde hon allt för att hitta känslan och hjärtesorgen inom sig.

”Nu ska jag förmedla det här” kände jag. Men det blev att det tog över för mycket, så jag måste hitta en bra balans nu, säger hon och fortsätter:

– Jag känner allt jag sjunger. Jag känner varje ord, och jag vill ju få fram det men jag vill heller inte förlora mig i det så att det brister. Det är en hårfin gräns, säger Wiktoria.

FOTO: Ibl/Karin Törnblom, TT

Annons