LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Wiktoria Johansson om kärlekslivet och att dejta ett fan

01 nov, 2019 
Hans & Anna Shimoda
Wiktoria Johansson på ett dansgolv.
Möt turné-aktuella Wiktoria Johansson i ett öppenhjärtigt samtal.
✔︎ Allt om kärlekslivet.
✔︎ ”Jag skiter fullständigt i vad folk tycker”.
✔︎ Tuffa tiden: ”Gjort mig till en starkare person”.
Annons

Den slutsålda premiären av julturnén Christmas Night äger rum i Sundsvall. I år står Tommy Nilsson, Elisa Lindström, John Lundvik och Wiktoria Johansson för underhållningen och Hänt fick en pratstund med den sistnämnda som är taggad inför det som komma skall.

Tommy Nilsson, Elisa Lindström och John Lundvik.

– Det ska bli jätteroligt och jag gillar mina kollegor väldigt mycket. Tommy har jag jobbat med tidigare och John har jag träffat en del. Men Eliza har jag bara hälsat på någon gång, så det ska bli jättekul att lära känna henne, säger Wiktoria.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Vad har du annars på gång?

– Just nu är jag inne i studion väldigt mycket och skriver ny musik och försöker hitta nya låtar. Vi håller också på att lägga upp en plan för nästa år. Men Mello kommet jag inte göra. Nu blir det en paus. Vi får se om jag kommer vara med igen. Men jag är fortfarande väldigt ung och jag ska aldrig säga aldrig, men det kommer dröja ett tag.

Annons

Du är för övrigt uppvuxen i Brämhult. När väcktes intresset för musik? Sjöng du redan på BB?

– Haha! Jo, men typ. Jag har alltid älskat musik och vetat att det är det jag vill hålla på med. När jag var liten drömde jag om att stå på de stora scenerna och sjunga. Det har inte funnits något annat i livet för mig.

Vi läste att du som liten stod och skrek ut de högsta tonerna till Whitney Houstons ”I have nothing”?

– Japp! Jag stod hemma vardagsrummet och skrek. Då var jag kanske elva eller tolv år. Varje gång jag tyckte att jag klarade det sprang jag in till mamma i köket och sa ”nu kan jag sjunga det här”. Hon var alltid så gullig mot mig och sa ”ja, det kan du verkligen”. Men det kunde jag nog inte… Inte då i alla fall. Sedan när jag var femton år kanske jag klarade av de högsta tonerna. Jag övade otroligt mycket och utmanade mig själv och övade tills jag klarade av att sätta en viss ton.

Vi har förstått att du kände att du inte passade in under skolgången?

Annons

– Jag kände mig som det svarta fåret. Jag hade i och för sig kompisar och var aldrig ensam. Men jag kände mig alltid lite utanför och det kändes aldrig som att jag riktigt passade in helt. Det var varit tufft. Alla andra hade sina gäng och det var så självklart att de hade varandra. Jag var väl med, men inte på samma sätt. Det var ganska jobbigt. Men det har gjort mig till en starkare person.

Wiktoria Johansson under sin repetition under Melodifestivalen 2019.
Wiktoria under Melodifestivalen 2019.

Wiktoria har varit med länge i ”Mello”

2011 ställde Wiktoria upp i Lilla Melodifestivalen och några år senare fick Anton Ewalds manager upp ögonen för henne.

– Som liten ställde jag upp i massa talangtävlingar och när jag var 14 år åkte jag och en kompis runt på de här tävlingarna som gästartister. Då var Anton Ewald och hans crew där och jag fick väldigt bra kontakt med dem. På hösten ringde hans manager eftersom de skulle starta ett nytt skivbolag och ville signa mig. Då blev det så och jag har jobbat med dem sedan dess.

Annons

Det har gått fyra år sedan ditt genombrott i Melodifestivalen när du tävlade med ”Save me” som slutade på en fjärdeplats i finalen. Hur går tankarna när du ser tillbaka på den tiden?

– Det känns som tiden har gått jättefort samtidigt som den har gått otroligt långsamt. När jag tittar på det där framträdandet och hur jag var så är det en helt annan person. Idag är jag mycket mer säker på mig själv. Då höll jag tillbaka ganska mycket och hade inte blommat ut än. Jag är stolt över det jag gjorde, men det är mycket som har hänt under de här åren. Bara att ha blivit en offentlig person är väldigt speciellt.

Det kan vi tänka oss. Hur är det egentligen?

– Det är svårt. Jag tycker verkligen det. Det är mycket press som läggs på en. Man måste vara en förebild och man måste vara snäll och bra hela tiden, men jag kan också ha dåliga dagar. Att gå runt på stan om man har en superdålig dag kan vara väldigt jobbigt. Allting iakttas hela tiden på något sätt. Något jag också tycker är jobbigt är det här med privatlivet då jag aldrig har varit en person som vill dela med mig så mycket av det. Sedan är det såklart jättemycket bra grejer som kommer med kändisskapet. Att man kan göra någon lycklig bara genom att säga hej eller ge personen en kram är så coolt. Men det slutar aldrig att förvåna mig. För mig är ju jag bara jag. Och att få stå på de stora scenerna och sjunga är fantastiskt. Så jag klagar inte på mitt liv och hade inte bytt ut det.

Annons

Wiktoria om sin civila status

Får du utstå mycket skit på sociala medier?

– Jag har haft väldigt tur där. Det är klart jag kan få kommentarer ibland, men så länge jag känner att jag är ärlig och äkta med det jag gör så skiter jag fullständigt i vad folk tycker. Det kommer alltid finnas människor som inte älskar det man gör.

Men om du väl får någon elak kommentar, blir du ledsen eller förbannad?

– Jag kan mer känna ”snälla, har du inget bättre för dig?”. Jag tar inte åt mig. Eller det beror på, skulle jag stå på scenen och känna att det inte låter så bra och någon sedan skriver att de såg mig live och tyckte det lät för jävligt… Det hade gjort ont. Något jag också kan tycka är jobbigt är kommentarer om kroppen. Sånt kan ta lite. Det är för jävligt att det är så mycket hat online och att människor kan vara så taskiga. Jag förstår verkligen inte vitsen med det.

Men Wiktoria betonar också att hon får väldigt många glada tillrop.

Annons

– När folk skriver att de började med musik tack vare mig eller att en viss låt har hjälpt dem genom något blir jag jätteglad. Det går rakt in i hjärtat. Jag får väldigt mycket kärlek och det är härligt.

Även av det motsatta könet?

– Det är mycket frågor om jag vill gå på dejt med folk. Men jag svarar aldrig på sådana meddelanden.

Skulle du kunna tänka dig att dejta ett fan?

– Det beror på. Men skulle det vara någon som säger att de älskar min musik och tycker jag är grym, så absolut. Det hade funkat. Men man skulle ju inte vilja dejta en stalker direkt, säger Wiktoria och skrattar.

Hur är det att dejta som offentlig person? Är det lätt att grubbla på om de vill träffa privatpersonen Wiktoria eller artisten Wiktoria?

– Jag är en bra människokännare och känner av sådant väldigt snabbt. Men jag kan verkligen förstå varför det är så många kändisar som dejtar varandra. Det är ett speciellt liv att leva. Personen jag är med måste förstå den här branschen och vara okej med hur allt fungerar.

Annons

Är du singel?

– Jag är singel.

Är du sugen på att träffa någon eller njuter du av singellivet?

– Just nu är fokus på mig själv. Jag har aldrig känt att jag måste ha någon i mitt liv utan tänker mer att dyker det upp någon så får man ta det då.

Hur ser du på framtiden?

– Jag vill fortsätta satsa på min karriär och släppa mer musik. Förhoppningsvis går det bättre och bättre så jag sedan kan börja jobba mot utlandet.

◼️ ◼️ ◼️

Namn: Wiktoria Vendela Johansson

Född: 8 november 1996

Familj: mamma Anki, pappa Stefan och systern Malin.

Karriär: tävlade i Lilla Melodifestivalen 2011 med egenskrivna låten ”Jag behöver dig”. Slog igenom i Melodifestivalen 2016 med bidraget ”Save me” som slutade på en fjärdeplats i finalen. Tävlade också i Melodifestivalen 2017 med ”As I lay me down” och i år med ”Not with me”.

Aktuell: med julturnén ”Christmas Night” med John Lundvik, Elisa Lindström och Tommy Nilsson. Premiär i Sundsvall den 21 november.

Annons