LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Wiktoria avslöjar sanningen bakom utseendeförändringen

05 jun, 2019 
Hänt
Wiktoria Johansson berättar varför hon gått från lockigt hår till rakt.
De flesta känner igen Wiktoria Johansson i hennes blonda, lockiga hår. Men nu har hon valt att ha rakt hår. För Hänt berättar artisten sanningen bakom den stora förändringen.
Annons

Wiktoria Johanssons nya kärleksbesked efter uppbrottet från Martin Jonsson: ”Konstigt”Brand logo
Wiktoria Johanssons nya kärleksbesked efter uppbrottet från Martin Jonsson: ”Konstigt”

2016 debuterade Wiktoria Johansson, 22, i Melodifestivalen på SVT och tog svenska folket med storm. Med låten Save me tog hon sig ända till final och slutade till sist på en fjärde plats.

Sedan dess har Wiktoria fortsatt satsa på musiken. Bland annat har vi sett henne två gånger till i Melodifestivalen. Senast med bidraget Not with me, där hon sjöng ut om kärlek, medan vatten föll över henne som regn.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Efter Melodifestivalen blev det tyst från artistens håll – fram tills för ett par veckor sedan då hon släppte nya singeln OMG.

– Jag har haft någon spelning, men annars har jag skrivit ny musik och jobbat på nytt material. Så OMG har jag jobbat på väldigt länge och det känns väldigt bra att den äntligen släpps, säger Wiktoria när Hänt träffar henne under nyinvigningen av Mosebacketerrasseni Stockholm.

Wiktorias nya musikstil

Wiktoria berättar att planen är att släppa en EP till hösten med låtar som har ett annat sound än hennes tidigare låtar.

Annons

Vad är det nya soundet?

– Det är inga countryinslag. Det är ren pop och i vissa låtar även urbaninfluerat, säger Wiktoria.

För Hänt berättar Wiktoria varför hon valt att gå ifrån sitt gamla sound.

– Jag har aldrig känt att det riktigt varit jag. Jag älskar de låtarna, det gör jag verkligen, men det var inte 100 procent jag. Sedan har jag inte skrivit Save me, jag har inte skrivit As I lay me down.

De nyare låtarna Not with me och OMG stämmer mer överens med den Wiktoria är, förklarar hon.

– Det är hur jag är som artist. Så jag hoppas att det tas emot väl det med, säger hon.

Sanningen bakom förvandlingen

I samband med att Wiktoria ändrat sin genre inom musiken har hon även gjort en stor utseendeförändring. Hennes lockiga hår, som de flesta är vana vid att se henne i, har plattats ner och är numera spikrakt.

– Det blev en grej. Vi kände att folk är så vana att se mig i mitt lockiga, och det är ju mitt naturliga hår. Men jag vill visa att jag kan ha platt ibland också, inte vara så bunden till att det bara är lockigt, säger Wiktoria till Hänt.

Hon fortsätter:

– Det är ju en igenkänningsfaktor och det är mitt naturliga hår. Men jag vill inte alltid känna att jag alltid måste ha det så. Jag vill kunna byta lite och göra vad jag känner för. Vi pratade på skivbolaget hur vi ville göra, och jag ville ha det platt och de sa: ”Kör på det så kanske vi kör lockigt nästa”.

Av: Stina Dahlgren, Agnethe Alm

FOTO: TT/Jessica Gow, Instagram

Annons