ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Pernilla Wahlgren om Allsång på Skansen och tuffa tiden: ”Olycklig”

21 jun, 2023 
Pernilla Wahlgren
Det är en ny tid och ett nytt liv för Allsång på Skansen-aktuella Pernilla Wahlgren. Det går helt enkelt bra nu.
– Jag är så himla tacksam för att det har blivit som det har blivit. Och det är väldigt coolt för alla som tror att livet är slut efter 50, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christian Bauer i tårar efter chockartade händelsenBrand logo
Christian Bauer i tårar efter chockartade händelsen

Pernilla Wahlgren ursäktar sig medan hon skriver frenetiskt på sin mobiltelefon. I hennes semesterhus i Marbella har kyl och frys precis gått sönder och sms:en skickas fram och tillbaka mellan Wahlgren och hennes höggravida svärdotter som försöker att lösa situationen på plats i semesterparadiset.

– Hon står på varuhuset El Corte Inglés i detta nu och ska ju inte behöva lägga ut för mina grejer! Jag försöker få tag på min ekonomitjej… Hjälp, nu har jag involverat varenda människa i det här. Men nu så, nu har vi ny kyl och frys! säger hon och lägger ifrån sig mobilen.

Vi träffas på platsen för Pernilla Wahlgrens nya sommarjobb: SVT. I sommar tar hon över Allsång på Skansen, där hon varje tisdag i åtta veckor ska lotsa publik, artister och tv-tittare genom programmet som är lika synonymt med svensk sommar som midsommar, sill och nubbe.

Annons

Frågan om hon ville leda programmet kom via Wahlgrens manager, som presenterade förslaget med ett "Du, jag har fått en förfrågan som jag aldrig någonsin trodde att jag skulle få. De vill att du ska leda 'Allsången'!"

– Jag kände verkligen bara OJ!? Vad hedersamt! säger Pernilla Wahlgren.

Att managern reagerade med en sådan förvåning handlade inte om att han tvivlade på hennes kompetens för uppdraget, slår hon fast. Snarare om att hon är så förknippad med andra kanaler – långköraren och realityserien "Wahlgrens värld" har till exempel sänts på Kanal 5.

I sommar är det premiär för Pernilla Wahlgren som programledare för "Allsång på Skansen" i SVT.

Ingen fasad: ”Jag har varit väldigt transparent”

I programmet har tittarna sedan 2016 kunnat ta motorvägen rakt in i den kända familjen Wahlgren/Ingrossos privatliv. Uppbrott, familjebråk och ätstörningsproblematik har varvats med mer lättsamma tongångar och många har nog fått känslan av att man numera vet allt om Pernilla Wahlgren.

Annons

Men gör man verkligen det?

– Ja, det skulle jag nog påstå. Jag har varit väldigt transparent, har inte upprätthållit någon fasad och har inga skelett i garderoben, säger hon.

Nu har Wahlgren – som har ett eget hudvårdsmärke, egna viner, egen klädkollektion och som även gör samarbeten med en rad andra företag via sina sociala kanaler – satts i reklamkarantän för att kunna vara SVT-profil fullt ut under sommaren.

– Det hade varit så himla surt och dumt att behöva tacka nej på grund av att jag hade tackat ja till något annat, eller på grund av "Wahlgrens värld". Min manager har verkligen fått sitta och rådda med det där. Men jag kände att "Allsången" är ett alldeles för roligt jobb för att bara tänka business, säger hon.

Brann inte: ”Jag hittade aldrig någon riktig glädje i de där giggen”

Om man tänker sig en kraftigt komprimerad tidslinje för Pernilla Wahlgren skulle den kunna se ut ungefär så här: Efter att ha varit en av Sveriges största popstjärnor på 1980-talet följde en dipp i karriären fram till att "Wahlgrens värld" gjorde entré och förändrade allt. I förlängningen bidrog programmet bland annat till att showerna "Kort, glad och tacksam" och "Pernilla Wahlgren har hybris" gjorde braksuccé.

Annons

Wahlgren säger inte emot. Popstjärnetiden med skrikande fans, egen turnébuss och utsålda folkparker över hela landet byttes mot företagsgig och köpcentrum.

– Jag hittade aldrig någon riktig glädje i de där giggen, men jag var ju tvungen att dra runt familjen, säger hon och fortsätter:

– Men jag har aldrig beklagat mig. Mina barn kan ibland måla upp en bild av att jag verkligen har SLITIT för brödfödan. Det har jag inte, jag har alltid fått bra betalt, men det är klart att jag var borta mycket på helgerna. Men jag har själv valt och brinner för det här yrket, även om jag kanske inte brann som mest under en spelning på typ Harrys.

Pernilla Wahlgren när Allsång på Skansen presenterade årets artister.

Vändningen efter tuffa åren: ”Varit ganska olycklig privat”

Då är det annorlunda nu. Att "vara på en bra plats i livet" är absolut ett slitet uttryck, men enligt Pernilla Wahlgren är det hundra procent en sanning just nu. Hon konstaterar att relationen med de fyra barnen är bättre än någonsin, att hon är kär och nyförlovad, snart ska bli farmor för första gången, har flyttat in i sitt specialbyggda drömhus och att karriären går på räls.

Annons

Går det att njuta, på riktigt, av medgången? Ja, menar hon:

– Och det beror nog på att det inte alltid har gått så här bra för mig. Jag har inte alltid varit så här lycklig. Tvärtom, större delen av mitt liv har jag varit ganska olycklig privat. Det är därför jag är så otroligt tacksam nu. Jag tror aldrig jag har bett så mycket till Gud som jag gör nu. För att allt det här inte ska försvinna, säger hon och fortsätter:

– Jag är ju så otroligt tacksam. I bland frågar jag mig om man verkligen får vara så här tacksam och glad. Men då brukar jag i stället försöka säga till mig själv: Nej, vet du vad Pernilla: du har haft dina tuffa år, nu är du värd det här.

FOTO: TT

Annons