Vincent Pontares erkännande om nya karriärbeslutet

Vincent Pontare Agnes Carlssons pojkvän

Låtskrivar-duon Vargas & Lagola består av Vincent Pontare och Salem Al Fakir.
Nu har de tagit steget ut i rampljuset och släpper ett eget album.
När duon under fredagen gästar SVT:s Skavlan ger Vincent Pontare ett erkännande om duons nya karriärsval.
Slå på ljud

Artisten och låtskrivaren Vincent Pontare, 39, har skrivit musik till både Sveriges och världens artistelit. Madonna, Avicii, Swedish House Maffia och Veronica Maggio är bara några av de artister han jobbat med – oftast tillsammans med parhästen och kollegan Salem Al Fakir, 38, som duon Vargas & Lagola.

Vincent Pontare är son till Roger Pontare och är sedan 2009 tillsammans med artisten Agnes Carlsson, 31. Vincent och Agnes är sedan flera år tillbaka förlovade och bor ihop i Danderyd utanför Stockholm.

Både Vincent och Agnes har under en längre tid levt utanför rampljuset – men på senare tid har de båda börjat synas mer och mer. Paret sjunger bland annat på Avicii-låten Tough love som färdigställdes av Vincent och Salem efter Tim ”Avicii” Berglings bortgång. På hyllningskonserten för Avicii framförde de låten och hyllades stort på sociala medier efter framträdandet.

Vincent Pontares nya erkännande

– Varför var det så viktigt att göra något till er själva? undrar Skavlan.

– Det är en bra fråga, svarar Vincent Pontare varar Salem Al Fakir stämmer in:

– Det är väl den bästa frågan att ställa. Jag och Vincent har ju gjort det vi gör väldigt länge.

Salem Al Fakir förklarar vidare att både han och Vincent arbetat som musiker och gjort mycket egen musik på varsin hand innan de började jobba ihop. Nu flera år senare har duon blivit rejält etablerade som låtskrivare – och kände att det var dags för något nytt.

– Efter ett tag så börjar man väl hitta lite sätt och ”hur gör man nästa låt då?”, ”hur många låtar kan man göra egentligen?”, ”vi måste hitta på något nytt här eller kanske något gammalt”. Och någonstans där började en liten idé om att vi ska…

– Hitta på två alter egon att skriva musik till, fyller Vincent Pontare i.

Projektet Vincent och Salem startade mynnade ut i duon Vargas & Lagola – vilket får Fredrik Skavlan att undra var namnet egentligen kommer ifrån.

– Det var en eftertext på en film, som jag tog två efternamn som jag tyckte såg coola ut, erkänner Vincent Pontare med ett skratt.

Skavlan visas fredagar kl. 21.00 på SVT1. 

FOTO: TT/Karin Törnblom, SVT

SENASTE NYTT!