Victoria Silvstedts erkännande om äktenskapet: "Jag var otrogen"

Victoria Silvstedt berättar för första gången att hon var otrogen under äktenskapet med den amerikanska journalisten Chris Wragge. ”Jag provocerade fram skilsmässan”, säger hon.

Fotomodellen och affärskvinnan Victoria Silvstedt, 43, pratar sällan om sitt kärleksliv. Hon har tidigare berättat för Hänt att hon vill hålla isär sitt privatliv och sitt liv i offentligheten. Idag är hon en av sommarpratarna på Sveriges radio, och där berättar hon vad som egentligen hände mellan henne och exmaken Chris Wragge, 48.

– Jag jobbade sönder mitt äktenskap. Det kraschade för att jag arbetade för mycket, då jag aldrig var på samma plats i mer än en vecka, säger hon.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

Paret träffades i samband med att han intervjuade henne när han jobbade som nöjesjournalist. Åtta månader senare gifte de sig. Victoria hade redan gjort sig ett välkänt ansikte i USA då hon några år tidigare blivit utsedd till Playmate of the year i herrmagasinet Playboy. Strax efter bröllopet ringde tidningens grundare, den numera avlidna Hugh Hefner, och frågade om hon kunde tänka sig att göra ytterligare en framsida.

–Han erbjöd mig mycket pengar, men Chris la in sitt veto. Det skulle inte vara bra för hans jobb. Jag lyssnade på honom. Det var början på en lång rad av nej. Jag gjorde som han ville för att vi skulle ha det bra, säger Victoria.

Chris fick jobb i Texas och paret flyttade dit tillsammans. Victoria beskriver sig själv som en desperat hemmafru vid den här tidpunkten. Hon kände ett behov av att istället satsa på en egen karriär och började resa runt i världen.

– Jag provocerade fram skilsmässan, men det beslutet var oerhört svårt att ta. Det tog mig tre år, säger hon.

De gick i parterapi i många år, men till slut gick det inte längre. Victoria tar på sig en del av skulden till skilsmässan, och erkänner att även hon gjorde misstag.

– Jag var otrogen och han förlät mig alltid. Men jag kunde inte leva med att bedra oss. Vår separation är fortfarande en mörk period i mitt liv.

Redan när paret separerade florerade rykten om Victorias otrohet då paparazzis hade fångat henne på bild när hon var intim med andra män. Det här är dock första gången hon bekräftar det. Skilsmässan kändes som ett misslyckande säger hon, men idag har hon gått vidare. Hon är sambo med vem man tror är  den schweiziske multimiljonären Maurice Dabbah, 55, även kallad ”den lille mannen”. Victoria Silvstedt har aldrig velat bekräfta att så är fallet. Ett framtida giftermål med sin kärlek är mycket möjligt säger hon, så också att någon gång i framtiden få barn.

– Ibland drömmer jag om barn, speciellt efter att min syster har blivit mamma. Jag skulle gärna också vilja bli mamma, två små döttrar. Jag har så svårt att komma på namn till pojkar, men man kan ju inte välja allt här i livet, säger Victoria Silvstedt.

Sommar i P1 med Victoria Silvstedt släpptes som podd kl. 07.00 och sänds i P1 kl. 13.00.

LÄS OCKSÅ: Därför vägrar Victoria Silvstedt att prata om sitt kärleksliv

LÄS OCKSÅ: Sommarens mest praktiska accessoar – så fixar kändisarna värmen

FOTO: Stella

Senaste nytt