Victoria Silvstedts ärliga ord om barntankarna

Victoria Silvstedts ärliga ord om barntankarna

Victoria Silvstedt får ofta frågan om hon ska skaffa barn eller inte.
Nu avslöjar hon den inre konflikten som gör det svårt för henne att faktiskt göra det.
– Jag fightar lite med mig själv, säger hon.
Allt om Victoria Silvstedt
Slå på ljud

Den världskända modellen Victoria Silvstedt, 45, har för länge sedan passerat den åldern där samhället anser att en kvinna ska skaffa barn. Till skillnad från sina manliga kollegor får modellen därför den frågan väldigt ofta, och det är i Alexander Pärlerors intervjupodd Framgångspodden som hon får frågan ställd till sig ytterligare en gång.

Nu avslöjar hon vad hon har gjort för att kunna skaffa barn i framtiden, men också den inre konflikten som stoppar henne från att göra det.

Nya barnbeskedet

Det är när de kommer till lyssnarfrågorna som barn kommer på tal. Det är en läsare som skriver att hon är i samma ålder som Victoria och inte heller har några barn, och därför undrar hur modellen hanterar den yttre pressen som säger att en kvinna i deras ålder borde ha barn. Victoria konstaterar att den frågan når henne nästan varje dag innan hon svarar:

– Även mina bästa kompisar frågar om jag inte ska ha barn. Men jag har ju frusit ägg so you never know, säger hon och skrattar.

Hon fortsätter.

– Jag har så stor familj på alla håll och kanter. Jag är gudmor så det känns som att jag har många barn redan fast det inte är mina. Så vet inte. Det kan bli av och det kan inte bli av.

Hon berättar att hon absolut har känt av en stor press till att skaffa barn tidigare i livet, men att den börjar släppa mer och mer.

– Jag tror jag har släppt den där pressen. Nu har jag liksom slutat bry mig så mycket. Tror det var mer när jag fyllde 40, då var det en kris där jag kände att nu måste jag ha barn, förklarar hon.

Den inre konflikten

Hon säger att hon älskar att ta hand om familj och att hon är väldigt familjär i grunden, men att det är fler saker än bara bra tajming som spelar in i beslutet om hon ska skaffa barn eller inte.

– Nu känner jag liksom att det är en så ful värld vi lever i. Och då börjar man komma på andra grejer. Vill man ens ha barn?, säger hon frågande.

Hon fortsätter.

– Jag fightar lite med mig själv. Jag vill, men ändå känner jag att..hmm jag vet inte. Jag vet att om jag kommer få barn så kommer jag bli den bästa mamman i världen, men just det här att faktiskt gå för det. Det är något jag fortfarande bollar med mig själv.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN