Victoria Silvstedt om karriärens baksida: "Jag blev nästan våldtagen"

Victoria Silvstedt om karriärens baksida: "Jag blev nästan våldtagen"

Victoria Silvstedt var som nyupptäckt modell ofta i Paris, men fotograferna där var inte bättre än blottarna på tunnelbanan.

Victoria Silvstedt, 41, är idag ett namn känt världen över. Genombrottet kom med Fröken Sverige och Miss World 1993, efter det följde en modellkarriär i Paris och utvik i Playboy. Men början av modellkarriären var långt ifrån glamorös. Den då 18-åriga Silvstedt skickades på uppdrag i Paris slumområden.

– Det var dåliga områden med blottare, karlar på tunnelbanan som körde upp händerna, jag var helt skärrad. Jag förstår faktiskt inte hur jag klarade mig, berättar hon.

Silvstedt har tidigare berättat för DN om hur Paris modevärld på den tiden var ”smutsig”, och att många fotografer inte var bättre än blottarna på tunnelbanan.

– De ville alltid att jag skulle komma och bli fotograferad på kvällarna. De sa att de skulle göra mig till en ”star” om jag hade sex med dem. Jag vet inte hur många karlar jag var tvungen att fajta bort, berättade hon då.

Victoria Silvstedt njuter av livet med pojkvännen Maurice Dabbah.

I “Realitystjärnorna på Godset” vidareutvecklade hon nyligen hur katastrofalt det hade kunnat sluta:

– Jag blev nästan våldtagen en gång. Men jag lyckades avstyra det.

Kallduschen hon upplevde när hon begav sig ut i modevärlden som tonåring har dock gjort henne tuff, och hon har nu lärt sig att hantera människor som är mindre behagliga.

– Det var inga ärliga människor och jag var väldigt naiv i början. Jag visste inte att modellbranschen var så snuskig. Men man växte upp otroligt snabbt.

Idag njuter Victoria av sambolivet med den schweiziske mångmiljardären Maurice Dabbah, 55. Många har förundrats över det omaka paret, men Victoria är lycklig med sin “lille man”.

– Vi har liksom den intellektuella stimulansen. Annars blir man nog less på det yttre efter ett tag, man måste ha något mer att prata om än bara det ytliga.

Victoria Silvstedt kunde se ut så här 1997 när hon plåtades av ett magasin.

Victoria värnar om sitt privatliv och de övriga deltagarna i “Realitystjärnorna på Godset” förbjöds därför att fråga henne om privatlivet och relationen med Maurice. Ändå kunde Robert Andersson, 42, inte låta bli att fråga om hon inte längtar efter ett lugnt familjeliv i Pajala.

– Det har jag kanske tänkt på en gång men sedan inte så mycket mer, svarar Silvestedt, Pajala: inte så sugen, barn: sugen.

Foto: IBL, Stella

FRÅN FÖRSTASIDAN