Victoria och Daniel lyxrustar lantstället på Solliden: "Poolen kan kosta en miljon kronor"

Victoria och Daniel lyxrustar lantstället på Solliden: "Poolen kan kosta en miljon kronor"

Victorias och Daniels lantställe på Solliden fortsätter att utvecklas till deras personliga lilla dröm. Nu byggs en pool på området.

För två år sedan lät kronprinsessan Victoria, 37, och prins Daniel, 41, bygga ett eget lantställe inne på kungafamiljens privata egendom Solliden, Öland. Villa Skönviken, som Viktorias och Daniels hus heter, är värt omkring 10 miljoner kronor och är byggt med material från bygden av öländska hantverkare.

Men nu håller kronprinsessparet på att anlägga en pool på tomten, bara något stenkast från ytterdörren.

Victoria och Daniel med Estelle. Foto: Kungahuset

– Den ser ut att vara fyra gånger tio meter. Den vanligaste poolen vi säljer är fyra gånger åtta meter, säger poolexperten Magnus Holgersson på Folkpool till Expressen och fortsätter:

– Victorias och Daniels pool kostar minst 350 000 kronor, men kan gå på över en miljon kronor om den är gjuten och har mosaik. Jag är glad att se att de väljer att förverkliga sin dröm.

Förmodligen är det i poolen som 3-åriga prinsessan Estelle någon dag kommer att lära sig simma. Och hon kommer göra det till en fantastisk utsikt över Kalmarsund dessutom!

Villa Skönviken är kronprinsessparets lantställe där de just nu håller på att bygga en pool. Foto: TT

På bilden över Villa Skönviken ser man att poolens grundram är klar och att hantverkarna just nu håller på att fylla med makadam (grus, reds anm) runt poolen för att säkerställa att tjälen inte orsakar sprickor i bygget under vintern.

Enligt kungahuset ska hela Villa Skönviken ha finansierats av privata medel och är ett privat objekt. Alla ritningar till huset är hemlighetsstämplade hos Borgholms kommun.

Andra läser också:

Så botar du bakfyllan från helvetet – 9 stensäkra tips

23 leksaker som garanterat kommer att traumatisera dina barn för resten av livet

18 gånger vi insåg att världen behöver fler sexscener med Charlie Hunnam

FRÅN FÖRSTASIDAN