Verkliga relationen mellan Gustaf och Viktor Norén: ”Kan bli tjafsigt”

05 jun, 2023 
Viktor och Gustaf Norén
Viktor Norén och Gustav Norén är på roadtrip i Bröderna Noréns underbara resa.
Nu berättar Viktor om hur relationen mellan syskonen ser ut utanför programmet.
– Innan vi gjorde den här grejen ihop så sågs vi inte så mycket, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Siw Malmkvists starka ord om bröderna Gustaf och Viktor Norén
Siw Malmkvists starka ord om bröderna Gustaf och Viktor Norén

Gustaf Norén, 42, och Viktor Norén, 37, är just nu aktuella med det populära TV4-programmet Bröderna Noréns underbara resa. I programmet får vi följa med bröderna på en musikalisk roadtrip.

Det visar sig vara Viktor som ligger bakom programidén, något som han nu berättar om för Hänt.

– Det var min idé. Det var en tanke som slog mig när vi var med i Så mycket bättre. Vi skulle tolka Siw Malmkvist så ville vi hitta ett folkmusikiri-riff som fångade hennes folklighet, säger Viktor.

I jakten på det perfekta riffet hörde Gustafs granne av sig till bröderna. Han visade sig öppna en helt ny värld av musik som Viktor ville veta mer om.

– Det var helt otrolig musik, jag blev helt hänförd av den och direkt då kände jag varför har ingen hört det här? Då tänkte jag det här kan inte vara unikt för Dala-floda, det måste finnas överallt i hela Sverige.

Annons

Verkliga relationen mellan Bröderna Norén – Viktor berättar: ”En lek”

Programidén gick hem hos TV4 och på den vägen är det. Men hur är det egentligen att arbeta så tätt med sin egen bror? Jo, nu berättar Viktor att det absolut kan bli lite syskonbråk ibland.

– Det är inget jobb, det är det som är grejen, det är mycket mer en lek. Att leka med sitt syskon det är ju kul. Det kan bli lite bråk ibland men eftersom vår ingångspunkt alltid är musik så funkar det väldigt bra. Det leder inte till konflikter för musiken står över hela tiden, säger Viktor.

Är ni alltid överrens, som syskon kan man ha ganska högt i tak?

– Vi kan diskutera saker och det kan bli tjafsigt men i det slutar alltid med att vi säger "visa mig då" och visar du mig det musikaliska och då hör jag om han har rätt eller om jag har rätt.

Viktor Norén om förändringen i relationen efter arbetet med Gustaf Norén

Det täta arbetet visar sig ha förändrat och förstärkt relationen, något som Viktor är tacksam över.

Annons

– Jag tror relationer över lag speciellt när du är vuxen och har en familj, då kräver det ju någon form av sammanhang. Så innan vi gjorde den här grejen ihop så sågs vi inte så mycket och då bodde till och med Gustaf i Stockholm. Idag bor han i Borlänge och jag i Stockholm men nu har vi en anledning att ses och det är via musiken, säger Viktor och fortsätter:

– Vi har kommit fram till det, att det är det bästa sättet för oss att vårda våra relation på, via musiken. Så jag är jättetacksam för det för det har fört oss närmare varandra.

FOTO: TV4/TT

Annons