LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Vem åkte ur i Lets Dance 2023 ikväll? Hela listan och resultatet

24 mar, 2023 
David Lindgren och Kristin Kaspersen leder Let's dance 2023
Vilka par fick dansa vidare och vilken kändis fick lämna Let's dance?
Hänt ger dig svaret!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johanna Lind Bagge om sonen Daniel – därför dyker han inte upp på Let's DanceBrand logo
Johanna Lind Bagge om sonen Daniel – därför dyker han inte upp på Let's Dance

I sjutton säsonger har TV4:s flaggskepp Let's dance flaggskepp låtit kändisar snöra på sig dansskorna på bästa sändningstid för att bjuda tittarna på quickstep och wienervals.

Bland tidigare vinnare finner vi namn som Måns Zelmerlöw, Kristin Kaspersen och Eric Saade. Frågan är nu vem som vinner den artonde säsongen och får höja glasskon i skyn.

Vilket par fick lämna lets dance 2023?

Men för att någon ska vinna måste någon förlora. I slutändan är det tittarna och juryns röster som avgör vem som får dansa vidare. Här är alla danspar som fått lämna Let's dance 2023.

Avsnitt 1, den 18 mars – ingen fick lämna

I vanlig ordning tvingades ingen lämna programmet efter premiäravsnittet. Däremot fick vi veta vilket par som låg bäst, respektive sämst till efter att juryn och tittarna sagt sitt.

Annons

I topp hittar vi Johanna Bagge Lind och Tobias Wallin, samtidigt som Johan Jureskog och Hedvig Löfwall återfinns i den absoluta botten.

Avsnitt 2, den 25 mars – Nilla Fischer och Cecilia Ehrling fick lämna

Johan Jureskog och Hedvig Löfwall hamnade återigen i botten, men när alla röster var räknade stod det klart att fotbollsstjärnan Nilla Fischer blev den första att lämna tävlingen tillsammans med danspartnern Cecilia Ehrling.

Avsnitt 3, den 1 april – Johan Jureskog och Hedwig Lindwall fick lämna

I avsnitt 3 var det Andreas Wijk och Ida Sund samt Johan Jureskog och Hedwig Löfwall som stod sist kvar och fick duellera. När alla röster var räknade stod det sedan klart att det var Johan och Hedvig som blev det andra paret att lämna Let's dance. Tredje gången gillt alltså för tv-kocken...

Avsnitt 4, den 8 april – Kodjo Akolor och Jasmine Takacs fick lämna

Andreas Wijk och Ida Sund fick återigen duellera. Denna gång mot mot Kodjo Akolor och Jasmine Takacs.

Annons

Men Andreas och Ida lyckades än en gång hålla sig kvar, och istället fick Kodjo och Jasmine lämna programmet.

Avsnitt 5, den 15 april – Andreas Wijk och Ida Sund fick lämna

För tredje veckan i rad var Andreas Wijk och Ida Sund ett av paren som skulle duellera. Den här gången stod dansparet mot Rickard Sjöberg och Tove Villför.

Rickard och Tove drog dock längsta strået och till sist var det alltså Andreas och Idas tur att lämna Let's dance för den här gången.

Avsnitt 6, den 22 april – Ingen deltagare fick lämna

Ingen fick lämna tävlingen eftersom det var partnerbyte, alla hade delats in i nya par och programledarna avslöjade i början av sändningen att ingen kommer att få lämna.

Poängen som deltagarna samlade på sig tar de med sig till nästa vecka då de är tillbaka i sina ordinarie danspar.

Avsnitt 7, den 29 april – Tone Sekelius och Hugo Gustafsson fick lämna

Efter förra veckans historiska beslut att deltagarna skulle byta danspartner var paren återigen desamma som tidigare lördagar.

Annons

För första gången den här säsongen hamnade Tone Sekelius och Hugo Gustafsson och Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin i duell. När tittarna rösterp räknats stod det klart att det var färdigdansat för Tone och Hugo.

Avsnitt 8, den 6 maj – Johanna Lind Bagge och Tobias Bader fick lämna

Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin hamnade återigen duell, den här gången mot Renaida Braun och Tobias Bader. Och den här gången blev motståndet för tufft. Efter åtta veckors dans fick Johanna och Tobias lämna programmet.

Avsnitt 9, den 13 maj – Rickard Sjöberg och Tove Villför

Det börjar dra ihop sig. Med bara fyra par kvar stod en plats i semifinalen på spel i veckans avsnitt. Renaida Braun och Tobias Bader, liksom Rickard Sjöberg och Tove Villför ställdes mot varandra i en gastkramande duell. Väl där drog Renaida och Tobias återigen det längsta strået och lyckades få flest tittarröster. Det innebär att det är slutdansat för Rickard och Tove.

Annons

Avsnitt 10, den 20 maj – Renaida Braun och Tobias Bader fick lämna

Semifinalen var en kväll med hög spänning och dansparen slet verkligen för att ta sig till final. Tillslut blev det Renaida Braun och Tobias Bader som ramlade på målsnöret. Även om de fick höga poäng av juryn så var tittarna inte lika nöjda och de fick ta av sina dansskor och lämna scenen.

Avsnitt 11, den 27 maj – Charlotte Kalla fick lämna

Den 27 maj var det sista avsnittet, mer bestämt den storslagna finalen! Efter ett rafflande och underhållande sista avsnitt stod det tillsist klart att det var Hampus Hedström och Ines Stefanescu som tog hem vinsten. Detta innebar alltså att det var Charlotte Kalla och Tobias Karlsson som kom på en andra plats.

FOTO: TV4

Annons