ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Världsstjärnan i sorg efter hemska familjetragedin: ”Svårt att ta in”

29 jun, 2023 
Moa Risberg
Världsstjärnan Jimmie Johnsons familj död efter skjutning.
Världsstjärnan Jimmie Johnson slutar mitt under säsongen efter en fruktansvärd tragedi.
Flera av hans familjemedlemmar har nämligen hittats döda efter en skjutning.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Erling Haalands överraskning efter Champions legaue-titelnBrand logo
Erling Haalands överraskning efter Champions legaue-titeln

Jimmie Johnson, 47, är en världskänd amerikansk racerförare som vunnit flera Nascar-tävlingar genom åren. Nu har han valt att ta en paus mitt under säsongen eftersom hans familj drabbats av en enorm tragedi.

Jimmies svärföräldrar, Terry och Jack Janaway, och hans frus 11-åriga systerson Dalton dödades i en skjutning i veckan i Oklahoma, USA.

Familjetragedin utreds som mord

NBC Sports skriver att polisen fick in ett samtal klockan 21 på kvällen om pistolskott ute på en öppen gata. När de sedan anlände till platsen hittade de en kropp vid en uppfart intill svärföräldrarnas hus i staden Muskogee. Efter det hörde polisen två skott som kom inifrån familjens bostad. Väl där inne påträffade de ytterligare två kroppar.

Annons
Jack och 11-årige Dalton på bild tillsammans, höger sida syns Terry Janaway.
Jack och 11-årige Dalton på bild tillsammans, höger sida syns Terry Janaway.

Polisen utreder nu det misstänkta mordet. Hittills har svärmodern Terry Janway pekats ut som mest trolig att ligga bakom skottlossningen. Hon ska alltså ha skjutit sin make, sitt barnbarn och sedan sig själv.

Staden i chock efter beskedet

Flera i Muskogee är chockade över händelsen som drabbat familjen. Stadens borgmästare Marlon Coleman berättade om sina känslor efter tragedin.

Paret Chandra och Jimmie Johnson
Paret Chandra och Jimmie Johnson.

– Det var hårt att få reda på att ett barn var inblandat. Jag och familjen Janway har varit bekanta väldigt länge. Att få reda på att det var deras familj som gått bort var svårt att ta in, säger borgmästaren till Fox 23.

Jimmie Johnson har inte sagt när han kan tänkas vara tillbaka i tävling igen. Hans team har meddelat att familjen samlats men att de inte kommer att ge några kommentarer i dagsläget.

FOTO: Instagram

Annons