Varför berättar inte Laila Bagge sanningen om skilsmässan?

Trots månader av spekulationer vägrar Laila Bagge och Niclas Wahlgren berätta varför de ska skilja sig. Varför berättar inte Laila sanningen?

Efter månader av spekulationer och rykten tog Laila Bagge Wahlgren, 41, måndagen den 3 november till slut bladet från munnen och bekräftade det vi redan anat: hon och Niclas Wahlgren, 49, ska skiljas. Knappt hann trycksvärtan från löpsedlarna torka innan det omtalade huset på Lidingö i Stockholm låg ute till försäljning. Laila lät i samband med offentliggörandet av separationen meddela att hon inte tänkte kommentera det hela ytterligare. Utåt sett har hon visat en samlad fasad men under en intervju med TV4:s ”Nyhetsmorgon” erkände hon hur jobbigt allt har varit.

– Jag har det bra, men det är klart att det har varit en tuff höst.

Så pass jobbig att hon har lämnat landet. Tillsammans med sonen Liam, 8, åker hon till Maldiverna.

– Det har varit tunga veckor. Så det passar alldeles utmärkt. Det ska bli jävligt skönt att rymma iväg, sa hon nyligen till Expressen.

Laila Bagge och Niclas Wahlgren går skilda vägar. Foto: Malin Bondeson

Laila Bagge och Niclas Wahlgren medan de fortfarande var ett par. Foto: Malin Bondeson

Men Laila vägrar fortfarande att svara på frågan som många nu ställer sig: varför skiljer de sig? Vanligtvis när offentliga personer går skilda vägar är de oerhört noga med att poängtera att de skiljs som vänner, för att undvika onödiga spekulationer – vilket är exakt det som har skett i Lailas och Niclas fall. På internet cirkulerar det otaliga rykten av olika karaktär. Oavsett vad som har föranlett skilsmässan tyder mycket på att de är allt annat än såta vänner. Snarare tvärtom. Dessutom hävdas det att parets bekantskapskrets tagit ”Lailas parti”, vilket förstås tyder på att hon av någon anledning är upprörd på Niclas.

– Han är helt klart utfryst, säger en initierad källa till Expressen.

Laila och Niclas träffades under ”Let’s Dance” 2009. Året därpå gifte de sig under välsponsrade former och 2011 föddes sonen Kit. Varför de, efter fyra års äktenskap, plötsligt har valt att gå skilda vägar är i skrivande stund ett mysterium. Har Laila som det ryktats om helt enkelt ”bara” tröttnat på Niclas – eller är omständigheterna värre än så? Varför berättar hon inte sanningen?

Senaste nytt