Vännens fina besked efter Aviciis död – bilden som ger fansen hopp

Aviciis hus i Los Angeles är sålt efter hans död

Producenten Carl Falk har delat med sig av en bild från vännen Aviciis hem, och den har gett fansen hopp: "Gråter av sorg och även glädje"

Tim Bergling befann sig i studion tillsammans med producenten Carl Falk.

Carl Falks nya bild från Aviciis hem får fansen att hoppas på att deras sista musik ska släppas.

Tim Avicii Bergling blev bara 28 år.

Den svenska dj-stjärnan hittades livlös under en semesterresa i Oman.

Aviciis skivbolag säger att det finns nytt material som är det bästa på många år.

Hittills har det inte bekräftats att materialet kommer att släppas, men enligt uppgifter kan det komma redan under 2018.

Tim Begrling tillsammans med sin halvbror Anton Körberg.

Drygt två månader har gått sedan Tim “Avicii” Bergling, 28, hittades livlös i Oman den 20 april. Hans liv gick inte att rädda och senare har det konstaterats att inget brott låg bakom svenskens död. Istället har familjen valt att berätta om 28-åringens tuffa kamp.

Han kämpade verkligen med tankar om meningen, livet, lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid. Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset”, skrev familjen i ett öppet brev.

Den svenska dj-stjärnans bortgång chockade många. Under sin sista tid i livet befann han sig i studion tillsammans med bland annat med svenska producenterna Carl Falk och Jocke Berg, samt musikern Joe Janiak. De har alla delat med sig av många bilder från sina möten.

Aviciis skivbolag Geffen Records har även bekräftat att det finns nytt och outgivet material, musik som beskrevs som artistens “bästa musik på många år”. Skivbolagschefen Neil Jacobson har till tidskriften Variety sagt att han pratade med Tim Bergling bara två dagar innan dödsfallet, samtalet ska ha handlat om vilka gästartister som han önskade ha med på den nya skivan.

– Tim hade en lista på personer som han hoppades att vi kunde få med på skivan. Det var faktiskt det sista vi pratade om, säger Neil Jacobson.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleines vackra hyllning till Avicii: ”Tårarna rinner”

Enligt tidigare uppgifter från Aftonbladet har Tim Berglings familj efteråt suttit ned tillsammans med skivbolaget och diskuterat hur de ska göra med den outgivna musiken, och enligt källor kan ett nytt album släppas redan 2018.

Om det släpps lär producenterna Carl Falk och Jocke Berg ha med ett finger på flera av spåren, de befann sig nämligen i studion tillsammans med Tim bara veckor före hans resa till Oman. Under torsdagen avslöjade Carl Falk att han tillsammans Jocke Berg och musikern Joe Janik återigen befinner sig i studion, och det är första gången sedan deras vän dog för drygt två månader sedan.

– Idag var första gången jag, Joe Janiak och Jocke Berg var tillsammans i studion igen. Du kommer alltid vara saknad Avicii, skriver han.

Samtidigt har Carl Falk publicerat en bild från Tim Berglings hem i Los Angeles, där Joe Janiak sitter vid den stora flygeln som Tim flera gånger visat upp och kärleksförklarat. Carl Falk delade i slutet av mars en video från när Joe sitter vid samma piano, iförd samma kläder som på den nya bilden. Högst troligt är alltså att bilden är tagen vid samma tillfälle.

Huruvida de ska slutföra arbetet med materialet som de gjort tillsammans med Avicii är oklart, men nu vädjar flera fans i Carl Falks kommentarsfält om att trion ska göra klart musiken.

“Jag är säker på att ni gör honom stolt”, skriver en person.

“Snälla avsluta den magiska melodin snart”, önskar en annan och hävdar till pianoslingan som hörs i videon.

“Gråter av sorg och även glädje. Ser fram emot att lyssna på vad som kommer härnäst. Avicii kommer aldrig bli glömd”, säger han.

Se Carl Falks bild från Aviciis hem som ger fansen hopp: 

LÄS OCKSÅ: Aviciis tuffa kamp – Tommy Körberg bryter tystnaden: ”Försökte med allt”

LÄS OCKSÅ: Tim ”Avicii” Bergling har förts till sista vilan – vännens vackra farväl efter begravningen

FOTO: Ibl, Instagram

 

SENASTE NYTT!