LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alesso om vändningen efter Aviciis död: "Stod varandra nära"

05 sep, 2018 
Malin Ljung
Alesso om vändningen efter Aviciis död
Svenska dj-stjärnan Alessandro "Alesso" Lindblad växte upp tillsammans med Tim "Avicii" Bergling. Nu berättar han hur vännens död påverkat honom, och den stora förändring som skett efter det tragiska beskedet.
Annons

En hel värld chockades och sörjde när det meddelades att Tim “Avicii” Bergling avlidit, bara 28 år gammal. För vännen och dj-kollegan Alesso, vars riktiga namn är Alessandro Lindblad, blev det dock en vändning.

I en stor intervju med New York Post talar den 27-årige svenska dj:n ut om den tragiska händelsen och hur vännens död blev ett slags uppvaknande för honom.

– Det är en fruktansvärd, fruktansvärd förlust, inte bara för dansmusiks-världen, jag tror hela världen visste vem Avicii var, säger Alessandro Lindblad.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han lärde känna Tim Bergling när de växte upp tillsammans i Stockholm och gick i samma skola. Deras karriärer har dessutom följts åt – båda två lyckades slå igenom som dj:s i tonåren och har sedan dess turnerat över hela världen.

– Vi stod vandra nära och sen hade vi båda våra karriären, säger han.

Men med framgången kommer också en baksida. Alesso ser att hans liv har fler paralleller till hur Tim hade det när konserterna och turnéerna avlöste varandra.

Annons

– Folk säger “åh, ni killar har det bästa livet. Ni turnerar över hela världen, bor på lyxiga hotell, dj:ar och tjänar pengar”. Men vi har också mycket press och förväntningar på oss, all stress och såna saker, säger han.

Efter att Alesso fick det tunga beskedet att vännen avlidit har han sett över sitt eget liv och gjort drastiska förändringar. 27-åringen medger att det var en väckarklocka och att det fått honom att “börja tänka annorlunda” kring hur han hanterar de sena arbetsnätterna och resorna över hela världen, allt för att få till ett hälsosammare och mer hållbart liv.

– Vi är egentligen bara killar som gillar att sitta hemma och göra musik framför våra datorer, vi är inte sociala.

I samband med att Alessandro fick reda på att Tim avlidit publicerade han en bild på dem två på sin Instagram och hyllade vännen:

“Tim, sen första dagen har du varit min största inspiration att göra dansmusik. Du satte Sverige på kartan med de mest minnesvärda melodierna i världen. Jag önskar jag kunde sagt några sista ord ord till dig innan du lämnade den här platsen. Miljoner av människor kommer minnas dig för alltid”.

FOTO: Ibl, Instagram

 

 

Annons