LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Vännen om Aviciis sista kärlekslåt: "Varje ord skulle vara exakt rätt"

30 apr, 2018 
AvLotta Gray
En hel värld sörjer Avicii. Men hans sista meddelande om kärlek finns i en speciell låt han finslipade på och som var oerhört viktig för stjärnan.
Annons

När svenske superstjärna Tim ”Avicii” Bergling, 28, gick bort den 20 april föll en hel värld i sorg och många vittnade om den enorma påverkan hans musik gjort för dem. Han slutade turnera redan 2016 då det slitiga livet och ständiga kraven nötte ner honom. Musiken var det han brann för, men att stå framför de stora massorna var ansträngande.

Nu vittnar sångaren och vännen Billy Raffoul, 22, om den speciella låt som Tim finslipade på in i det sista och som finns på hans sista utgivna skiva Avīcii (01) som släpptes i augusti 2017.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har inte träffat någon som älskar musik mer än han gjorde. Han var väldigt mån om att inte göra musiken mer komplicerad än den behöver vara. Han var bestämd på att vi skulle hitta de få saker som v e r k l i g e n fungerade och hålla oss till det. “You be love” har ju bara egentligen tre eller fyra teman,  jag trodde inte att det var sant. Jag hoppades att det inte skulle vara sant, säger han på telefon under sin pågående USA-turné, till Expressen.

Annons

De båda blev goda vänner  just under inspelningen av låten ”You be love” och Billy Raffoul vittnar om hur extremt bestämd och noggrann Tim var innan han ville släppa ifrån sig materialet.

– Han var så noggrann med att varje ord skulle vara exakt rätt, jag förväntade mig inte att han skulle lägga så stort fokus och så mycket tid på texten. Jag var imponerad av att han brydde sig så mycket om minsta lilla stavelse. Och då menar jag verkligen minsta lilla stavelse. Min bild är att den handlade om kärlek och att inte kunna fortsätta utan någon, säger han fortsätter:

– I min värld handlade det om familj och vänner. Jag kan inte säga vad den betydde för honom, men han var väldigt specifik när det kom till versen om ”You can be the potter. I’ll be the clay. You can be the blacksmith. I’ll be the blade”.

Foto: IBL

 

Annons