Vännen om Aviciis sista kärlekslåt: "Varje ord skulle vara exakt rätt"

En hel värld sörjer Avicii. Men hans sista meddelande om kärlek finns i en speciell låt han finslipade på och som var oerhört viktig för stjärnan.

När svenske superstjärna Tim ”Avicii” Bergling, 28, gick bort den 20 april föll en hel värld i sorg och många vittnade om den enorma påverkan hans musik gjort för dem. Han slutade turnera redan 2016 då det slitiga livet och ständiga kraven nötte ner honom. Musiken var det han brann för, men att stå framför de stora massorna var ansträngande.

Nu vittnar sångaren och vännen Billy Raffoul, 22, om den speciella låt som Tim finslipade på in i det sista och som finns på hans sista utgivna skiva Avīcii (01) som släpptes i augusti 2017.

– Jag har inte träffat någon som älskar musik mer än han gjorde. Han var väldigt mån om att inte göra musiken mer komplicerad än den behöver vara. Han var bestämd på att vi skulle hitta de få saker som v e r k l i g e n fungerade och hålla oss till det. “You be love” har ju bara egentligen tre eller fyra teman,  jag trodde inte att det var sant. Jag hoppades att det inte skulle vara sant, säger han på telefon under sin pågående USA-turné, till Expressen.

De båda blev goda vänner  just under inspelningen av låten ”You be love” och Billy Raffoul vittnar om hur extremt bestämd och noggrann Tim var innan han ville släppa ifrån sig materialet.

– Han var så noggrann med att varje ord skulle vara exakt rätt, jag förväntade mig inte att han skulle lägga så stort fokus och så mycket tid på texten. Jag var imponerad av att han brydde sig så mycket om minsta lilla stavelse. Och då menar jag verkligen minsta lilla stavelse. Min bild är att den handlade om kärlek och att inte kunna fortsätta utan någon, säger han fortsätter:

– I min värld handlade det om familj och vänner. Jag kan inte säga vad den betydde för honom, men han var väldigt specifik när det kom till versen om ”You can be the potter. I’ll be the clay. You can be the blacksmith. I’ll be the blade”.

Den svenska dj-stjärnan hittades livlös under en semesterresa i Oman.

Han slutade att turnéra 2016.

Med mamma Anki Lidén 1997.

Tim Begrling tillsammans med sin halvbror Anton Körberg.

LÄS OCKSÅ: Flickvännen om sorgen efter Tim ”Avicii” Bergling – läs hennes starka brev

LÄS OCKSÅ: Gripande hyllningen till Avicii i Let’s dance – hela publiken intog dansgolvet

Foto: IBL

 

Senaste nytt