LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

David Guetta om sina ord till Avicii före hans död

12 okt, 2018 
Malin Ljung
David Guetta pratar om Avicii i Skavlan SVT
David Guetta talar nu ut om hur han påverkats av vännen Tim "Avicii" Berglings död – och om förändringen han tvingats göra.
Annons

David Guetta, 50, är en av världens mest populära dj:s och han är en av gästerna i fredagens Skavlan i SVT. Men han pratar inte bara om sin egen framgång där, utan även om hur svenska Tim “Avicii” Berglings, 28, död påverkat honom.

De två var inte bara kollegor, utan även vänner. Och David Guetta minns den svenska dj:n med stor respekt.

– Han var en av de mest talangfulla artisterna jag har jobbat med. Verkligen. Jag reste till Sverige för att jobba med honom, vi jobbade också tillsammans i Los Angeles, säger han.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Tim “Avicii” Bergling hittades livlös under en privat resa till Muskat den 20 april 2018. Hans liv gick inte att rädda, och i efterhand är det många som sett dokumentären Avicii: True Stories om den svenska stjärnans hektiska liv. Samtidigt har kritik bubblat upp, framför allt för att dokumentären visar hur Tim Bergling kämpade med sin hälsa samtidigt som han turnerade världen runt och hade ett pressat schema.

Annons

– Jag har inte sett dokumentären om hans liv. Men jag var en del av den, jag var med och intervjuades, säger David Guetta och fortsätter:

– Jag minns att jag kände problemet och också nämnde det utan att.. men jag pratade om pressen vi hade hela tiden. Jag pratade om sakerna som fick mig att ändra mitt liv, det fruktansvärda som hände honom, säger David Guetta och blir avbruten av programledaren Fredrik Skavlan:

– För att inspirera honom att göra detsamma, frågar Skavlan artisten.

– Det låter konstigt för jag är en så lycklig person, men jag kan verkligen relatera till honom. Vad som hände med honom fick oss alla att tänka mycket. Jag lärde mig efter det hur jag säger “nej”,  och jag önskar att han hade sagt “nej” mer, förrän det var för sent.

Hela intervjun med David Guetta kan man se i SVT Play och SVT1 klockan 21.00 på fredag.

FOTO: Faksimil SVT, Ibl

Annons