LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Vännen bryter tystnaden i TV4 – så mår Avicii efter kollapsen

25 okt, 2017 
Malin Ljung
Annons

För tre år sedan tog Tim “Avicii” Berglings, 28, framgångssaga en oväntad vändning. Den då 25-åriga svenska dj-stjärnan drabbades av allvarliga hälsoproblem. Detta var sviterna av en inflammation i bukspottskörteln som han drabbades av redan 2012.

Ett år senare återkom problemen och som om inte det vore nog sprack dessutom hans blindtarm. Avicii tvingades ställa in spelningar i sista sekund och hamnade istället på sjukhus där han tvingades till operationer.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

2016 tog han beslutet – trots att Avicii då ansågs vara en av världens största artister hade han bestämt sig för att sluta. Åtminstone med turnerandet, och under sommaren samma år genomförde Avicii vad som skulle hans livs sista shower.

”Mina val och min karriär har aldrig drivits av materiella saker, även om jag är tacksam för alla möjligheter och den bekvämligheter min succé har gett mig. Jag vet att jag är välsignad som har möjlighet att resa världen runt och uppträda, men jag har för lite tid till ett liv som en vanlig person bakom artisten”, skrev Avicii bland annat i sitt avskedsbrev till fansen.

Annons

Om man bortser från sommarens EP-släpp “Avci” har det varit relativt tyst från Tim Bergling sedan dess. Men nu är han aktuell i dokumentären “Avicii: True stories” som regisserats av Levan Tsikurishvili, en film som visar upp både stjärnans uppgång och fall.

– Jag hade den bästa tiden i mitt liv, säger Tim Bergling i trailern.

Man kan även höra hur han försöker svara på frågan om hur det är att vara honom:

– Jag kom till en punkt där det blev för mycket. Folks uppfattning om vem Avicii är stämmer inte överens med vem Tim är som person. Jag gillar inte att stå i centrum, säger han i trailern.

I onsdagens “Malou efter tio” avslöjade vännen och regissören Levan Tsikurishvili att Tim Bergling nu dragit sig tillbaka från det offentliga livet.

– Det blev för mycket, säger han.

Vännen som började följa Avicii långt före hans genombrott med låten “Wake me up”, har sett hur det hårda tempot satt sina spår på 28-åringen.

Avicii.

– 813 spelningar är ganska mycket. Med facit i hand förstår man att han gjort det enda rätta, säger han i sändningen.

Annons

Tsikurishvili framhäver att det så klart fanns många ljusa stunder i Aviciis hektiska vardagsliv som bestod av att att turnera över hela världen, men att hans vilja som kreatör att alltid vilja göra sitt bästa till slut tog ut sin rätt.

Samtidigt avslöjar han att Tim Bergling fortfarande gör musik, även om turnerandet är lagt på hyllan.

– Som jag ser det har han frigjort mer tid att ägna åt musiken, när en kreatör får göra det den tycker om då blir det som bäst, säger Tsikurishvili.

På frågan om hur Tim Bergling mår idag berättar han att det är så mycket bättre än för tre år sedan, när kroppen kollapsade för artisten.

– Han mår perfekt. Min uppfattning är att han tränar väldigt mycket och jag hoppas kunna steppa upp på den nivån han är. Ja, gott slut, säger han.

”Avicii: True Stories” har premiär på svenska biografer på torsdag den 26 oktober.

FOTO: Ibl, faksimil Youtube

Annons