LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Vännen avslöjar: Svennis höll sjukdomen hemlig – visste långt före alla andra

24 jan, 2024 
Linn Seipel
svennis och hasse backe
Berndt Wennebrink/TT
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson hyllades nyligen på den stora Idrottsgalan för sina många enastående framgångar.
I en intervju med Hänt berättar nära vännen och kollegan Hans ”Hasse” Backe om när han fick veta om cancern.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här hyllar Idrottsprofilerna Sven-Göran Eriksson efter cancerdiagnosenBrand logo
Här hyllar Idrottsprofilerna Sven-Göran Eriksson efter cancerdiagnosen

Det har gått drygt två veckor sedan fotbollsikonen Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, 75, gick ut med att han är allvarligt sjuk i cancer.

– Alla förstår ju att jag har en sjukdom som inte är bra. Alla gissar att det är cancer och det är det, men jag får streta emot så länge det går, sade han då i söndagsintervjun med P1, och utvecklade sitt svar:

– Jag vet väl på ett ungefär, att kanske i bästa fall ett år, i sämsta fall lite mindre, eller i bästa fall kanske ännu längre. De läkare som jag har... Du kan inte vara helt säker och säga den dagen och så vidare. Det är bättre att inte tänka på det.

Under sin långa och framgångsrika karriär har han tränat klubbar som bland annat Degerfors IF, IFK Göteborg, Benfica, Roma, Lazio, Manchester City och Leicester City. Dessutom har han varit förbundskapten i England, Mexiko, Elfenbenskusten och Filippinerna.

Annons

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson hyllas på Idrottsgalan

Något som nyligen hyllades på Idrottsgalan, vilket lämnade honom märkbart berörd.

– Ni får mig att gråta. Oj, oj, oj. Otroligt vackert. Tack ska ni ha alla idrottsvänner och även om det är nytt folk jag har träffat i kväll. Jag tror inte jag förtjänar allt beröm jag får. Det är lite för bra. Jag har inga mer ord att säga, säger han på galan, ackompanjerat av publikens jubel.

Sven-Göran "Svennis" Eriksson med sin partner Yaniseth Alcides
Sven-Göran "Svennis" Eriksson med sin partner Yaniseth Alcides under Idrottsgalan 2024 på Friends Arena.Christine Olsson/TT

Hänt var på röda mattan inför galan för att prata med några av våra största i idrottsvärlden, där flera berättade att de särskilt såg fram emot att få träffa just Svennis.

Är det någon du kommer bli lite extra ”starstrucked” av här ikväll?

– Ja, Svennis ska väl komma. Det är speciellt på många sätt. Han var speciell redan innan man fick veta att han har kort tid kvar, svarar höjdhopparen Stefan Holm.

Annons

Sportprofilerna Lasse Granqvist och Hans ”Hasse” Backe ser också fram emot en träff med fotbollslegendaren.

Nära vännen Hasse Backe: Vetat om Svennis sjukdom i ett år

– Vad jag förstår kommer Sven-Göran Eriksson hit. Det finns en möjlighet för oss att visa uppskattning och kärlek till svensk fotbolls sannolikt största tränare och manager genom tiderna skulle jag påstå. Och det är ju ändå i konkurrens med Hasse då, säger sportkommentatorn Lasse Granqvist och tittar menande på f.d fotbollstränaren Hasse Backe som står bredvid honom.

– Absolut, absolut. Det finns ingen som är i närheten så är det ju bara, svarar Hasse.

Känns det extra tungt ikväll då?

– Nja, jag har ju varit uppdaterad sedan ett och ett halvt år tillbaka. Kanske drygt ett år har jag vetat om det. Sen valde han ju själv att gå ut och berätta om det hela. Det blir ett fint ögonblick att hylla honom nu.

FOTO: Berndt Wennebrink/Christine Olsson/TT

Annons