LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Vännen avslöjar Marie Nilsson Linds hemliga plan: ”Vi såg framemot det här”

05 jan, 2024 
ainbusk marie nilsson lind
Marie Nilsson Lind har lämnat oss.
Nu avslöjar en god vän att sångerskan hade storslagna planer inför nästa år.
– Det gjorde att chocken var så stor, säger Thomas Sundström till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hur lika är Kung Carl Gustaf och Prins Carl Philip egentligen?Brand logo
Hur lika är Kung Carl Gustaf och Prins Carl Philip egentligen?

Det var under fredagen som folket nåddes av den tragiska nyheten att Ainbusk-sångerskan Marie Nilsson Lind har gått bort, 62 år gammal.

Under samma dag uttalade sig Gotland länsteaterchef Thomas Sundström till Expressen om sin sorg efter Maries bortgång då de var väldigt nära vänner.

Thomas lärde känna Marie och hennes syster Josefin Nilsson när de gjorde föreställningen Systrarna sisters på Länsteatern på Gotland under 2015. Sedan förblev det goda vänner och hade god kontakt varje vecka under åtta år, berättar han för tidningen.

Annons

Han berättar att hans sista kontakt med Marie var om hennes make Magnus Linds bortgång, som var bara drygt en vecka innan Maries.

thomas
Thomas Sundström står vid ett kondoleansbord för Josefin Nilsson som man satt upp vid Länsteatern under 2016. Foto: Anna-Karin Nilsson/ EXP / TT

– Det var ju naturligtvis tungt kring Magnus bortgång. Han var sjuk under hösten och sedan gick det ganska fort. Marie och Magnus var väldigt nära varandra, säger han till Expressen.

Vännen avslöjar hemliga planen – planerade en egen föreställning

I samma intervju berättar Thomas om något som allmänheten inte visste om. Marie hade ett nytt projekt på gång, hon skulle nämligen ha en helt egen föreställning under våren 2025. Det var tänkt att föreställning skulle hållas på Länsteatern på Gotland med namnet Marie, ensam, då hon skulle vara den enda medverkande.

Annons

Enligt Expressen var tanken ”att det skulle vara en existentiell föreställning om själen och psykisk ohälsa som skulle knyta an till sångerskans bok ”Josas bok – min berättelse”.

– Vi såg fram emot det här, både hon och jag. Och det gjorde att chocken var så stor, säger han.

– Hon kommer vara oerhört saknad. Gotland har tappat en röst. Det blir dödstyst på Gotland nu. Tystnaden ekar och den kommer vi leva i ett tag, säger han till tidningen.

Annons