Artikeln innehåller reklamlänkar

Vanessas egna ord om beslutet – efter Anna Books sorg

Anna Book och Vanessa Toledano

Sångerskan Anna Toledano Book har drabbats av stor sorg. Yngsta barnet Vanessa lämnar familjen och flyttar till Spanien. Här är dotterns egna ord om beslutet.

Sångerskan Anna Toledano Book, 48, tillbringade en stor del av sommaren i Spanien tillsammans med maken Roberto Toledano, 51, och barnen Vanessa, 17, och Antonio, 19. Nyligen åkte familjen hem till Sverige igen och där var det dags att förbereda inför yngsta dotterns flytt till Spanien.

– Vi ska lämna våran minsting i Spanien i ett år, hon ska plugga där. Det blir tufft, och jag kommer sakna henne vansinnigt mycket, sa Anna Book när Hänt träffade henne på premiären av filmen Toy Story 4.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Trots att det förstås känns i mammahjärtat att lämna sin dotter påminner sig Anna Book om att det för Vanessa blir en dröm som går i uppfyllelse.

– Det här förtjänar hon. Hon har kämpat väldigt hårt i skolan, hon är en duktig och driven tjej och det här har varit hennes dröm sedan hon var en liten, liten flicka.

Vanessa Toledano Book om utbytesåret i Spanien

Sorgen underlättas också av att familjen Toledano Book redan under sin Spanien-resa i somras hann med att träffa den värdfamilj där Vanessa nu ska bo under ett års tid.

– De känns jättehärliga och har tre barn, hund och katt, pool utanför dörren. Hon kommer få det så bra, säger Anna Toledano Book.

Hur känns det då för Vanessa själv att flytta ifrån sin familj? Hon förstår sin mammas oro, men är samtidigt väldigt spänd inför sitt utbytesår.

– För mig känns det jättebra och jättekul. Jag kommer sakna familjen såklart men det ska ändå bli kul, berättar hon för Hänt.

Anna Books ord till dottern

Nu har Anna Toledano Book lämnat av sin yngsta dotter hos värdfamiljen i Spanien. Nu väntar ett års studier på Svenska skolan i Costa del sol. I ett inlägg på Instagram ger hon sin dotter några värdefulla råd inför det kommande året:

”Och Vanessa Book Toledano ta för dig av livet. Studera och jobba mot DINA mål, njut av resorna med skolan, träffa nya vänner, ha roligt och utforska så mycket du bara kan om kulturen. Sola, bada, träna, umgås, dansa och finns där för dina vänner, så som dom finns för dig. Detta är DIN tid, ditt liv och dina nya vackra och fantastiska erfarenheter. NJUT min älskade älskade minsting, glöm inte hur STOLT jag och pappa är över dig”, skriver Anna Book.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Vi önskar Vanessa ett stort lycka till det kommande året!

FOTO: Instagram, TT/Patrik C. Österberg, TT/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!