LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Vanessa Falk och Daniel Breitholtz poddbeslut efter Adam Alsings död

17 jun, 2020 
Vanessa Falk, Adam Alsing, Daniel Breitholtz
Den folkkäre programledaren Adam Alsing gick bort i sviterna av covid-19 tidigare i år.
Sedan dess har framtiden varit osäkert för podcasten Adam & komapni, som han gjorde tillsammans med Daniel Breitholtz och Vanessa Falk.
Nu har vännerna kommit fram till ett beslut.
Annons
Vila i frid Adam AlsingBrand logo
Vila i frid Adam Alsing

I mitten av april chockades Sverige av nyheten om Adam Alsings död. Den väldigt meriterade programledaren har under de senaste åren bland annat lett NRJ morgon, flera Kanal 5-program och haft en egen Youtube-kanal. För många lyssnare har han också varit en del i podcasten Adam & komani som han gjorde tillsammans med Vanessa Falk och Daniel Breitholtz.

Efter Adam Alsings död släppte vännerna ett känslosamt podavsnitt där de pratade om sorgen och saknaden. De sa då också att framtiden för podcasten var oviss och att inget beslut i frågan hade fattats.

– Vi stänger inga dörrar, men vi vet helt enkelt inte. Tiden får utvisa vad som händer, säger Vanessa Falk i avsnittet som släpptes den 29 april.

Svåra tiden efter Adam Alsings död

Under onsdagsmorgonen släpptes ett nytt avsnitt döpt till Vi har nåt att berätta, och som titeln antyder handlade om vad som händer framöver med podcasten.

– För några veckor sedan så började jag tillåta mig själv att tänka på om jag skulle klara av att podda och fortsätta med det i någon form. Så då ringde jag till dig och sa “hörru, ska vi inte försöka vara i ett rum och prata om det här”, säger Daniel Breitholtz till Vanessa Falk.

Annons

Han fortsätter att berätta om hur mycket podcasten betytt för honom och får medhåll av sin podkollega. De diskuterar vidare om den senaste tidens svårigheter och om rädslan över att inte kunna skoja igen.

Daniel Breitholtz berättar vidare att han tidigare pratat med Adam Alsing om vad som skulle hända med podcasten om Alsing inte längre kunde vara med.

– Jag vet att Adam skulle vilja att vi fortsatte med podden, säger han.

Den hemliga tredje medlemmen

Därefter kommer glädjebeskedet till lyssnarna: Podcasten kommer att fortsätta, i samma feed som innan men med ett något nytt namn.

– Vi kommer att kallas oss för…, säger Daniel Breitholtz.

– Kompaniet, avslöjar Vanessa Falk.

De kommer att göra podcasten tillsamman med en tredje person. Vem det är kan de ännu inte berätta.

Första avsnittet av Kompaniet kommer att släppas på onsdagen den 1 juli i år.

Bild: Ola Axman, Erik Simander, Karin Törnblom/TT

Annons