TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Välkommen hem till "Ensam mamma"-Sofi: "Jag blir lite extra nöjd när jag har gjort något själv"

13 jan, 2015 
AvLina Tidén Sundin
Dämpat och stilrent. "Ensam mamma söker"-profilen Sofi Mahani och sonen Milton stortrivs i Björkekärr med naturen inpå knuten.
Annons

Milton, 5, står och väntar nyfiket på oss när vi kommer uppför stentrappan i lägenhetshuset i Björkekärr strax utanför centrala Göteborg. Han hälsar artigt men lite avvaktande innan han leder vägen in i trean där han bor med mamma Sofi Mahani, 30.

Ena hallväggen pryds av budskapet ”Fånga dagen” samt ett nyckelskåp som bara är ett av många hjärtan i hemmet.

– Det kanske är bristen på kärlek man har haft, haha. Men jag gillar hjärtan, säger Sofi.

Hänt i Veckans Lina Tidén Sundin hälsade på hemma hos Sofi Mahani och hennes son Milton. Foto: Malin Bondeson
Hänt i Veckans Lina Tidén Sundin hälsade på hemma hos Sofi Mahani och hennes son Milton. Foto: Malin Bondeson

Det är varmt och skönt inne i lägenheten. Nästan som i en bastu. I vardagsrummet står förklaringen, ett extrainsatt värmeelement.

– Jag fick den för att jag är så frusen men nu börjar det nästan bli för varmt.

Sofi och sonen flyttade in på de 87 kvadratmetrarna för ungefär tre år sedan. När Sofi väl erbjöds lägenheten tackade hon ja direkt.

Annons

– Jag var inte så kräsen. Bodde tidigare i Länsmansgården, ett riktigt ghetto, det kanske inte de som bor där tycker, men Milton var två och de lite äldre barnen sprang runt och hotade de yngre barnen. När jag fick den här kunde jag inte tacka nej. Allt är bättre här. Jag älskar lägenheten, dessutom är det nära till naturen och Hallunda tjärn.

Hennes kärlek till friluftsliv går till viss del igen i inredningen. Sofi föredrar jordnära färger men är även väldigt förtjust i rosa. Sakerna får gärna gå i lite gammeldags stil såsom väggklockan i vardagsrummet. Hon har även en fäbless för ljuslyktor av alla de slag.

– En del saker hade jag med Miltons pappa när vi bodde ihop men jag försöker få in mer och mer av mig själv. Och har man bytt en sak vill man bara byta fler och fler.

Milton vill visa upp sitt rum. Förutom några bilder på sig själv som bebis pekar han på två inramade fotbollströjor som hänger strax intill. En för Sverige och en för Iran.

Annons

– Dom lagen hejar jag på. Vet du varför jag gör det? För pappa är iransk och mamma svensk, förklarar han.

Det är nu några år sedan förhållandet med Miltons pappa brast. Miltons föräldrar må ha haft ett ganska jobbigt uppbrott under småbarnsåren men i dag har de en bra relation och försöker att hitta på saker ihop då och då för att sonen ska få umgås med dem båda två samtidigt.

– Jag tror det är bra för honom att se att vi är vänner men han kan ha lite svårt att förstå varför vi inte bor ihop alla tre.

Visningen går vidare. Förutom leksakerna är mamma en av Miltons favoriter och det händer att han sover i hennes rum. Här är det svalt till skillnad från vardagsrummet.

I ena hörnet invid sängens huvudände fungerar en avgjutning i gips av hennes gravidmage som som lampskärm.

– Ett roligt minne. Jag har inte vetat vad jag skulle göra av den. Ville ha den på väggen först men så hittade jag det där bordet på loppis och målade om det.

Annons

Även i köket har hon farit fram med penseln och satt färg på hörnskåpet.

– Jag blir lite extra nöjd när jag har gjort något själv.

Men även om nattundersköterskan och ägaren av en skönhetssalong gillar att klara saker på egen hand längtar hon efter att få dela allting med någon speciell en dag.

Att vara med i ”Ensam mamma söker” var ett stort äventyr och i slutändan föll hennes val på grusbilschauffören Fredrik Andersson, 26. De har en vänskaplig kontakt i dag och har Sofi har i stället fått upp ögonen för Evelina Vidéns, 31, val Filip Persson, 24.

Sedan förhållandet mellan ”Ensam mamma söker”-kollegan och skåningen rann ut i sanden har Sofi och han haft kontakt. Oavsett i vilken riktning deras relation utvecklas kommer hon att ta med sig flera nya erfarenheter från programmet.

– Jag har lärt mig mycket om mig själv. Tidigare kunde jag ha svårt att berätta att jag inte kände något och jag kunde stanna kvar trots att det inte fanns några känslor. Jag har lärt mig att jag inte behöver vara till lags hela tiden.

Här är fler kändishem:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons