Välkommen hem till "Biggest Loser"-Karin: "Hus var inget för oss"

Arvegods och Blocketfynd. "Biggest Loser"-Karin Svärd och maken Lukas öppnar upp till sitt hem fyllt av kärlek.

Karin Svärd, 40, skymtas som hastigast på balkongen när vi kliver in på lägenhetsområdet i Järla i Nacka. Vi konstaterar snabbt att hennes balkong är en av de mest piffade i området.

– Hela mitt liv när jag bodde på Södermalm så nästan hatade jag människor som inte inredde sina balkonger. De har ju en balkong! När jag äntligen fick en var det jätteviktigt för mig att inreda den, berättar hon när vi kommit in i bostaden.

svard0108.jpg

Lukas och Karin Svärd trivs sin lägenhet i närheten av Järlasjön. Foto: Malin Bondeson

“Biggest loser”-profilen delar tvåan med sin man Lukas, 34, och deras katt Stacy, 5, som är en korsning mellan bondkatt och ragdoll och just nu är ute på vift. De kan inte se Järlasjön från bostaden däremot finns det annat som skvallrar om det vattennära läget.

– Egentligen tycker jag inte om fiskmåsar, men ljudet av dem gör att det känns som att man är i skärgården, säger Karin medan hon och maken fixar te och kaffe.

Paret som gifte sig 2011 träffades för sju år sedan via en dejtingsajt. Då hade Karin kämpat mot sin övervikt hela livet och Lukas för att få vara sig själv efter en könskorrigering han genomgick som 18-åring.

– Karin var min drömkvinna. Jag skrev in vad jag sökte efter och så dök det upp ett antal tjejer och där var Karin, minns Lukas.

Det är som ett äventyr det där, för det är inte rakt

Kärleken slog till fortare än de hade kunnat ana. Efter första dejten hade de i princip redan stakat upp hur de ville att förhållandet skulle se ut och efter tre månader friade Lukas under en kärlekessemester till Brasilien.

– Jag tror vi båda tyckte att det kändes väldigt bra fort. Det kändes så naturligt alltihop. Jag hade bara träffat långa, mörka, utländska och exotiska män tidigare och Lukas var en söt, blond Kalles Kaviar-kille. Jag fascinerades av att jag satt där med honom, berättar Karin om första dejten.

Makarna flyttade in i sin tvåa för två år sedan. De hade bott i området tidigare och ville tillbaka efter en sväng i hus vilket inte var något för dem.

Det är mestadels Karin som står för inredningen. Hon gillar att köpa saker till hemmet medan Lukas enligt sig själv varken har intresset eller det rätta ögat för det. När han däremot gillar något så vet han det.

Tiden i "Biggest Loser" var lärorik för Karin Svärd. Foto: TV4

Karin Svärd vägde 139,2 kilo när hon gick in i “Biggest Loser” och lyckades gå ner 45 kilo till finalen. Foto: TV4

– Vi letade väldigt länge efter vardagsrumsbord och sen hittade vi det där som både du och jag gillade direkt, säger Lukas innan han fortsätter:

– Det är som ett äventyr det där, för det är inte rakt. Man får varna folk innan de ställer ner någonting.

De har mörkbetsat lägenhetens “tråkiga” ekgolv och matchat det med mörka, tunga trämöbler varav en del är arvegods. Tv-skåpet är dock ett av deras bästa fynd från Blocket och på ena gaveln hänger två par boxningshandskar.

– Min farfar var boxare. Han mötte bland andra Ingo och var svensk mästare ett år. Han hette egentligen Bror Larsson, men gick under pseudonymen Lars Emilsson eftersom han inte fick boxas för sina föräldrar, säger hon.

Karin har tidigare berättat om sin och Lukas längtan efter barn eftersom det var en av anledningarna till att hon sökte till “Biggest Loser”. I dagsläget vill de dock hålla hur det går för sig själva. Helt klart är i alla fall att programmet förde med sig mycket gott.

Det är viktigt att hålla balansen i livet

– Min diabetes är helt borta. Det är helt fantastiskt, det var målet. Min blodtrycksmedicin fungerar, men risken är nog att jag får leva med det resten av livet eftersom jag har det i familjen.

Hon har gått ner i arbetstid för att hinna träna. Träning är en naturlig del av vardagen och det blir fem till sex pass i veckan. Ibland med maken som tränar för Triathlon-VM och ibland ensam. Hon vägrar stirra sig blind på en siffra som under tv-tiden utan siktar på att må bra i en sund kropp.

– Det är viktigt att hålla balansen i livet. Jag vill inte tacka nej till en kompis som ringer och frågar om vi ska ut och ta ett glas vin, men jag kan inte gå ut och dricka vin fem dagar i veckan.

De har stora drömmar för framtiden, kanske ett eget hotell någon gång eftersom de skulle vilja jobba ihop. De skulle även kunna tänka sig att flytta till ett varmare land.

I nuläget nöjer de sig dock med det nyinköpta sommarstället i Katrineholm som uppfyllde kraven: Inom två timmar från Stockholm, sjötomt och max en miljon kronor.

– Vi bara trivs där mer och mer, säger Karin och får medhåll av maken:

– Jag trodde jag skulle bli rastlös, men det har verkligen inte hänt.

Här

1. I hallen hänger konst från Vancouver där Karins syster bor.

svard9892.jpg

Foto: Malin Bondeson

2. Farmors gamla köksbord har hängt med sedan Karin flyttade hemifrån.

svard0043.jpg

Foto: Malin Bondeson

3. Paret dekorerar med väl utvalda prylar.

svard0067.jpg

Foto: Malin Bondeson

4. Stegen har Karin hittat på Cazami vid Mariatorget i Stockholm.

Stegen från inredningsbutiken Cazami vid Mariatorget 

Foto: Malin Bondeson

5. Reporter Lina Tidén Sundin fick en härlig pratstund med makarna Karin och Lukas Svärd.

svard0094.jpg

Foto: Malin Bondeson

5. Boxningshandskarna tillhörde en gång Karins farfar.

svard9962.jpg

Foto: Malin Bondeson

6. Böckerna ställs efter färgordning och matchar resten av inredningen,

svard9930.jpg

Foto: Malin Bondeson

Andra gillar även:

Inte bara Måns Zelmerlöw nätdejtar – här är kändisarna som söker spänning på Tinder

28 kändisar som mixades ihop och blev en helt annan kändis

Katten Musse kom tillbaka efter elva år: ”Det var som att han återuppstod”

Senaste nytt