Känd svensk skådespelare åtalas för räkstöld – tagen på bar gärning på ICA

POLISBIL, RÄKOR

En välkänd skådespelare har nu blivit tagen på bar gärning – för att stjäla räkor i en matbutik.
Nu åtalas han för ringa stöld.
0:29

Efter reklamen: Tv-kocken Thomas Sjögrens pik om Pernilla Wahlgrens utseende

(0:29)

Slå på ljud

En välkänd svensk skådespelare är nu åtalad för ringa stöld. Detta efter att han ska ha snattat räkor när han var och handlade på Ica Kvantum i Liljeholmen i Stockholm den 25 februari.

– Det är så att branschen har varit tuff under corona, jag är arbetslös. Nu har restriktionerna släppt men jag har haft det tufft, säger han i förhör.

Det hela inträffade som sagt i februari i år och den välkända skådespelaren ska då ha varit och handlat med sin flickvän. Då blev de upptäckta av en civil butikskontrollant som tog paret på bar gärning.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Skådespelaren gick förbi kassan utan att betala

Enligt förundersökningen ska den kända skådespelaren ha lastat upp matvarorna vid slutet av bandet, där man packar sina varor. Hans flickvän betalade då för kalaset medan han gick tillbaka in i butiken och fick med sig några plastpåsar.

Han begav sig då mot disken med räkorna och fyllde påsarna med räkor. Därefter ska han ha gått förbi kassan med räkorna i handen utan att betala. Då kom butikskontrollanten in i bilden och blev vittne till hela förloppet.

Paret stoppades av ordningsvakter när de precis kommit ut i butiken och stod i rulltrappan i Liljeholmens centrum.

– Jag var inne och handlade. Jag tog endast räkorna utan att betala. Det var medvetet. När jag gått ut ur butiken och upp för en rulltrappa så tog han mig. De kollade min flickvän först men jag hade dessa räkor, säger skådespelaren.

Värdet av räkorna låg på 177 kronor, men efter erkännandet blev det en dyr historia. Det kostade honom nämligen ytterligare 1 500 kronor i dagsböter. Han valde att betala boten direkt.

2-årigen får träffa sin lillebror för första gången

Se klippet här!

FOTO: Henrik Isaksson/TT, Gorm Kallestad

SENASTE NYTT!