Väder-Nils stora miss – i SVT:s direktsändning

Under tisdagskvällen dök plötsligt en röd dinosaurie upp i SVT:s direktsändning. Japp, det var Väder-Nils.

Meteorologen Nils Holmqvist, SVT:s profil med sann svärmorsdröm-aura, har blivit Väder-Nils med hela svenska folket. Inte sällan hittar han på små gulliga hyss, kanske i syfte att bli ännu mer omtyckt, kanske bara för att vara smårolig. En gång dök han upp i en tröja med blixtar på, en annan gång hade han med sig en elgitarr då han presenterade vädret i samband med Sweden rock festival.

Men det är inte alltid den till synes kontrollerade mannen, är så förutsägbar i sina påhitt. En gång blev hans sjuk mitt i en sändning och var nära att behöva avbryta. Och under tisdagskvällens sändning lyckades han än en gång bjuda på sig själv – på ett helt omedvetet sätt.

LÄS OCKSÅ: Här provspelar Väder-Nils som årets julvärd – mitt i sändning

Tanken var att Nils skulle medverka i ett barnprogram, där han skulle prata väder iklädd en röd dinosauriedräkt. Men när han minst anade det hamnade han istället mitt i SVT:s nyhetsprogram. Samtidigt som kvällens nyhetsuppläsare gjorde sitt jobb, syntes Väder-Nils i sin nya skepnad – som Dinosaurie-Nils, något som profilen fick förklara i efterhand.

“Jag skulle vara med i ett barnprogram, och köra en prognos i min dino-dräkt. Såg faktiskt inte att det var mitt i sändning”, skriver Nils Holmqvist i ett Facebookinlägg.

Väder-Nils som röd dinosaurie skymtar i bakgrunden mitt under SVT:s nyhetssändning.

Och när han får förklara sig för SVT, passar han på att lägga in lite klassisk Väder-Nils-humor i citatet.

– Önskar att jag alltid hade en dino-dräkt, men kanske riskerar den att bryta mot SVT:s klädpolicy? Och för de som undrar: prognosen jag skulle presentera var solig, utan risk för skurar och meteoriter, säger han till SVT Nyheter.

Frågan är hur omedvetet det här egentligen var? Kanske var det bara ännu en planerad Väder-Nils-kupp?

LÄS OCKSÅ: Saades ord om exet Molly – som tittarna inte fick se i TV4

Foto: IBL, SVT