Väder-Lasse Rydqvists erkännande efter missen i TV4:s Nyhetsmorgon

Väder-Lasse Rydviist försvinner från Nyhetsmorgon-sändningen på TV4.

Det rådde minst sagt förvirring i Nyhetsmorgon-studion under förmiddagen när meterologen Lasse Rydqvist inte befann sig på sin plats.
Istället fick Steffo Törnquist och Rania Shemoun Olsson ta över väderpresentationen.
Nu kommenterar Lasse sin miss.

I direktsänd tv kan allt hända. Det bevisades under torsdagen i Nyhetsmorgon på TV4. Efter nyheterna var det dags för meteorologen Lasse Rydqvist, 31, att presentera vädret – men i studion syntes ingen Lasse till. Istället klipptes Rania Shemoun Olsson, 44, och Steffo Törnquist, 63, in i bild. Och det var ett par förvirrade programledare som förklarade vad som hade hänt.

– Är vi i bild nu? Nu är vi i bild tydligen. Det är lite förvirrat här, sa Rania Shemoun Olsson och följdes upp av Steffo:

– Det är Lasses fel. Var är han? Meteorolog-Lasse, han är ute och tar en kopp kaffe kanske. Han bara släppte vädret och gick.

När Lasse Rydqvist fortsatte lysa med sin frånvaro i studion tog Steffo Törnquist saken i egna händer och hoppade in i Lasses ställe. För tittarna gav han en summering av det som väder-Lasse berättat i tidigare väderpresentationer under morgonen.

– Vi kan säga så här att det är ovanligt milt för årstiden, det kommer in ett snöfall i norr och det är sex plusgrader i Åre. Det var väl ungefär så, sa Lasse va? frågade Steffo varpå Rania svarade:

– Ja, typ så. Att det är vissa plusgrader känns som minusgrader för att det blåser rätt hårt. Det är hårda vindar och det kunde man känna i natt också hemma hos mig. Det fladdrar rejält på saker som inte satt fast ordentligt, konstaterade hon.

Väder-Lasses egna ord efter missen

Lite senare i Nyhetsmorgon-sändningen kom Lasse Rydqvist tillbaka och förklarade varför han råkade missa sin sändningstid.

– Jag hade faktiskt grottat ner mig i Australien-vädret, som vi ska köra lite extra sändningar om idag. Så jag tappade helt klockan och huvudet, berättade Lasse i programmet.

Efter sin sista sändning i programmet passade han även på att tacka sina kollegor för hjälpen.

– Nu tackar jag för nästan hela den här morgonen. Jag fick ju lite hjälp av våra kära programledare där, så tack så mycket för den här morgonen också Rania och Steffo, sa han.

Även på Instagram har Lasse Rydvist förklarat sig när hans miss blev uppmärksammad av en av Steffos följare.

”Verkligen illa! Tur att Steffo kunde rädda mig med en drömsammanfattning av vädret”, skriver han som svar.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!