LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Väder-Anki vågar inte skaffa barn – avgörande beslutet ifrågasätts trots riskerna

31 maj, 2024 
AvAlexandra Glahns
TV4-profilen Anki ”Väder-Anki” Edvinsson blev riktigt folkkär i och med hennes gedigna arbete i tv-rutan.
Till vardags lever hon med maken Peter.
Nu berättar hon varför de aldrig valde att skaffa barn.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordetBrand logo
Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordet

Anki Edvinsson, 53, hamnade i tv-rutan av en ren slump. Hon var praktikant i receptionen på TV4 när någon nämnde för henne att hon borde testa att visa väder på lokalstationen. Hon fick höra att hon hade rätt utseende, att hon ”gick genom rutan”.

– Jag hade ingen relation till varken tv eller väder men jag testade. Det här med väderflickor var nytt på kanalen och på den tiden krävdes det inte att man var meteorolog, säger Anki till Hemtrevligt och fortsätter:

– Jag blev uppslukad av tv-världen, men kände att jag inte fick utrymme för min fulla potential. Dessutom var jag ju inte ens meteorolog.

Anki Edvinsson var en folkkär profil på TV4.FOTO: Weine Lexius

Anki om kärlekslyckan: ”Det finns en ömsesidig respekt”

Anki upplevde att hon hade fastnat i ett fack och blivit ”väder-Anki”. Hon flyttade till Göteborg och började jobba bakom kameran. I samband med att hon var med i Stjärnor på is träffade hon sin man.

Annons

– Jesper Blomqvist och jag var med i samma program och blev väldigt goda vänner. Vi träffades och var ute och åt middagar. Ibland hade han med sig sin kompis Peter från Umeå och med tiden hörde jag allt mer av mig till Peter istället för Jesper och, ja, snart var vi ett par.

De har varit ett par sedan 2008 och har varit gifta i tolv år. Viktigast i deras relation är, enligt Anki, att de är ett sådant bra team.

– Vi har alltid varandras rygg. Det finns en ömsesidig respekt och vi har vår egna lilla bubbla.

Peter bodde i Umeå och Anki följde efter. Hon började jobba på lokal-tv men samtidigt växte en dröm hon haft sedan skolåren.

– Jag minns att jag älskade alla skrivuppgifter i skolan. Olika uppsatser och tillfällen när jag fick uttrycka mig med ord i skrift. Någonstans på vägen började jag nära en dröm om att bli författare.

Anki Edvinsson Hedström med maken Peter Hedström.FOTO: Cecilia Liljeton/TT

Valde att inte skaffa barn på grund av riskerna

2018 släpptes Ankis första bok Lust att döda och snart är hon aktuell med sin fjärde bok om polisparet Charlotte von Klint och Per Berg i Umeå. Hon känner själv att hon är på en bra plats i livet. Att inte bli mamma har varit ett aktivt val som hon tog då det enda alternativet för henne av olika anledningar skulle varit IVF.

– Men på grund av den ökade bröstcancerrisken som finns i familjen i kombination med hormonbehandlingarna, kände jag inte det behovet. Jag är så nöjd med mina brorsbarn och bonusbarn.

– Alla i ens omgivning verkar vilja göra en stor apparat av det men för mig är det ingen stor grej. Jag är så otroligt tacksam för allt jag har i livet.

FOTO: TT

Annons