ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Uppmaningen till Frida Karlsson – efter Sveriges fiasko: ”Tillsagd”

02 mar, 2023 
Daniel Sörensen
Frida Karlsson uppmanas vara ödmjuk inför dam-stafetten i VM i Planica 2023.
Inför VM-stafetten i Oberstdorf 2021 var Frida Karlsson lite väl kaxig eftersom det blev fiasko för svensk del.
Nu har hon blivit ombedd att inte prata så mycket inför loppet.
– Jag har blivit tillsagd att jag ska hålla lite lägre profil, säger hon till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentärenBrand logo
Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären

När Ingemar Stenmark åkte slalom stod hela Sverige bokstavligen stilla. Lite samma känsla var Frida Karlsson, 23, ute efter inför de svenska damernas VM-stafett i Oberstdorf 2021. Hon uppmanade då SJ att stanna alla sina tåg – och alla affärer skulle stänga under den timme som landslaget tävlade.

Men det blev pannkaka av det hela! Jonna Sundling gjorde ingen jättebra förstasträcka, Charlotte Kalla ramlade och det blev då tufft för Ebba Andersson och Frida Karlsson. Till slut kom Sverige sexa, vilket sågs som ett dunderfiasko eftersom kvartetten var favorittippade.

Frida Karlsson: ”Ni vet ju hur det gick sist”

Nu har två år gått och det har pratats om en annat tillvägagångssätt att ta sig an stafetten i VM i Planica 2023. Svenskarna, och särskilt Karlsson, har blivit ombedd att tona ner sig lite.

– Jag har blivit tillsagd att jag ska hålla lite lägre profil. Ni vet ju hur det gick sist. Tågen ska gå. Men man kan ju följa stafetten från tåget också. Och jag tycker alla ska sitta bänkade, säger Frida Karlsson till Expressen.

Frida Karlsson (silver) och Ebba Andersson (brons) efter damernas 10 km fristil.
Frida Karlsson (silver) och Ebba Andersson (brons) efter damernas 10 km fristil.

Även om Sverige är stora guldfavoriter i år igen (tvåa i totala medaljligan med 3 guld, 3 silver och 2 brons hittills) vill landslagsledningen att åkarna är ödmjuka.

Annons

– Vi har lärt oss läxan efter det som hände för två år sedan när Frida ville stoppa bussar och tåg. Vi ska inte gå i den fällan igen. Det finns många starka motståndare som vill göra allt för att stoppa oss, säger landslagschefen Anders Byström till Expressen.

Sveriges landslagschef Anders Byström vill att åkarna är ödmjuka inför uppgiften.
Sveriges landslagschef Anders Byström vill att åkarna är ödmjuka inför uppgiften.

Jonna Sundling petas – trots två VM-guld

I årets trupp är Jonna Sundling (VM-guld i sprinten och sprintstafetten) petad och Charlotte Kalla – som nyligen levererade de glada nyheterna att hon är gravid och ska bli mamma i sommar – har avslutat sin karriär. Även Linn Svahn ställs åt sidan. I stället är det Maja Dahlqvist (brons i sprinten) och Emma Ribom (silver i sprinten) som får chansen.

Sundling, Andersson, Karlsson och Dahlqvist tog stafettbrons under OS i Peking 2022.

Damernas stafett, 4x5 km, körs klockan 12.30 på torsdag.

FOTO: Christine Olsson/TT, Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Annons