LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Uno Svenningsson om sorgen efter sin bortgångne pappa: ”Hann inte säga hejdå”

17 jul, 2023 
Jonna Lawaetz
Uno Svenningsson
Uno Svenningsson förlorade sin pappa 2013.
Några år senare skrev han en hyllningslåt till pappan och talar ut om stora sorgen att förlora sin far.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Liam Pitts avslöjar träffen med världsstjärnanBrand logo
Liam Pitts avslöjar träffen med världsstjärnan

Uno Svenningsson, 64, är en av Sveriges främsta sångare, låtskrivare och gitarrister. Under årens lopp har han bidragit med riktiga klassiker såsom hitsen Vågorna, Under ytan och Tro på varann.

Med andra ord är han otroligt folkkär i Sverige. År 2017 blev han ännu mer populär, då han medverkade i den åttonde säsongen av TV4:s succéprogram Så mycket bättre.

2020 släppte Uno ett nytt album och en av låtarna på plattan ligger honom extra varmt om hjärtat. Den är nämligen tillägnad hans pappa, Allan, som lämnade jordelivet 2013.

Uno Svenningssons sorg efter pappans bortgång

Hyllningslåten till pappan går under titeln Tom Bombadill och är väldigt känslosam.

– Mina första minnen av pappa… jag är astmatiker, hade problem med andningen och när det pep i bröstet hos mig, kom han in på kvällarna, vaggade runt mig och så brukade han vissla för att lätta upp stämningen. Då kände jag mig trygg. Sagofiguren Tom Bombadill var inte rädd för någonting. Han kom och visslade och allt mörker skingrades och det blev blå himmel igen, sa Uno till Aftonbladet 2020.

Annons

Till magasinet Hälsoliv har Uno berättat om när pappa Allan somnade in och hur han inte ens fick chansen att ta farväl.

– Jag skulle jobba med SOS barnbyar på Filippinerna för TV4 2013 och innan jag åkte skulle jag hälsa på pappa som hade börjat bli krasslig. Jag blev dock lite förkyld innan resan och bestämde med mamma att komma hem och hälsa på efter resan. Men han blev hastigt sämre och precis innan vi skulle flyga hem ringde telefonen. Då var han borta. Då brast det, det var så sorgligt och knäckande att inte hinna hem och få säga hejdå.

Uno Svenningsson om saknaden

I intervjun från 2020 berättar Uno att han ofta tänker på sin far, speciellt under den då rådande pandemin.

– I dag tänker jag på allt jag inte frågade honom om. Den generationen berättade inte så mycket. Jag saknar honom och för ett tag sedan, en mikrosekund, tänkte jag att jag måste ringa honom och säga att han ska vara försiktig nu i coronatider. Min far var en härlig och rolig människa, berättade Uno.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons