Unika bilder - ta en rundtur på Estelles nya förskola

Här springer prinsessan Estelle runt om dagarna och leker med sina 32 nya vänner på Montessoriförskolan Lilla Kvikkjokk ute på Djurgården.

Hänt kunde i början på oktober avslöja att prinsessan Estelle, 4, bytt från ”ur och skur”-förskolan Äventyret, vilket innebär att barnen ska vistas ute oftare och bygger på ett koncept som är framtaget av Friluftsfrämjandet, till Montessoriförskolan Lilla Kvikkjokk. Det är kronprinsessan Victoria, 39, och prins Daniel, 43, som valde att byta från Djursholm till kungliga Djurgården där nya förskolan ligger.

– Det stämmer att Prinsessan Estelle har bytt förskola. Kronprinsessfamiljen var mycket nöjd med Prinsessan Estelles tidigare förskola. Förmodligen handlar bytet av förskola om logistiska skäl, sa Ulrika Näsholm, Informationssekreterare på Hovets pressavdelning till Hänt.

Montessoriförskolan är en ekonomisk förening i vilken föräldrarna är delägare och personalen ansvarar för den dagliga verksamheten och pedagogiken. Verksamheten för samtliga barn är uppdelad i fem olika enheter. På förskolan finns i dagsläget 33 barn i åldrarna 1-5 år, tre montessorilärare, fyra montessoriassistenter, två barnskötare och en kock/pedagog.

Hänt har kikat lite närmre på området och på gården där prinsessan numera tillbringar sina dagar när mamma och pappa arbetar.

Estelle går nu på Montessoriförskolan Lilla Kvikkjokk på Djurgården.

Här kan Estelle leka med sina förskolekompisar.

Estelle är här om dagarna.

Det är fint runt förskolan Lilla Kvikkjokk.

Lilla Kvikkjokk har barn mellan 1 till 5 år.

Vacker utsikt från förskolan.

Här kan man äta mat och umgås.

Kasta lite boll kan man ju alltid göra här!

Eller spela mot två mål.

Det är vackert på Djurgården.

Gunga vill man ju som barn.

Fin grusväg till förskolan.

Utanför grinden till förskolan finns möjlighet för stora områden att leka på.

 

Se även förskolan och dess närområde i en 360-graders video.


Foto: IBL, Micael Engström