TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Unga mammor-Julia ryter ifrån – efter följarnas kritik om TV3:s nya bild

27 jul, 2018 
Malin Ljung
Julia Bergman unga mammor 2018
TV3-profilen Julia Bergman tvingades ta emot massiva kränkningar när nya bilden på Unga mammor släpptes. Nu ryter hon ifrån.
Annons

För två dagar sedan publicerade Viafree en bild på de mammor och barn som tittarna kommer att kunna följa i den fjärde säsongen av Unga mammor. Men knappt hann bilden komma upp på Instagram innan kommentarsfältet fylldes med elaka ord. En av mammorna som utsatt är Julia Bergman, 23, som har visat upp sitt liv med sonen Milan, 3, sedan första säsongen – och nu ryter hon ifrån ordentligt.

“Så det som hände på viafrees foto av oss mammor och barn som ska medverka i Unga mammor säsong 4 var att VUXNA människor mobbade ut, kränkte och skrev elaka kommentarer, inte bara om oss mammor utan även om våra barn. VÄX UPP säger jag”, skriver hon argt på sin Instagram.

Julia Bergman försvarar samtidigt Viafrees val av familjer som de följer i den nya säsongen. Hon hävdar att alla unga föräldrar har varit välkomna att söka till programmet, men att följarna borde acceptera att produktionen valt ut just dessa fem familjer.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Sen kan man visst önska andra familjer och det är ju jättekul när folk kommer med förslag och sprider kärlek till andra fina deltagare som varit med i programmet MEN att trycka ner oss andra och framförallt våra barn är INTE OKEJ!!”, skriver hon och avslutar med en stark uppmaning till sina 155 000 följare:

“I dagens samhälle behöver vi alla peppa varandra istället för att trycka ner varandra”.

Viafree är medvetna om vad som hänt efter publiceringen av bilden på mammorna, och de har varit i kontakt med alla drabbade i efterhand.

– Vi känner till att det i samband med den nya fjärde säsongen blev en hård ton i mammornas kommentarsfält. Vi har en ständig dialog med dem och har pratat med dem, de har även uppmanat sina följare att hålla en god ton, vilket är brukligt i sociala medier, säger Viafrees presschef Susanne Nylén till Hänt.

Många följare ifrågasätter dessutom att Julia Bergman är den mamman som hamnar mest i fokus på gruppbilden, och kritiserar att de andra mammorna inte verkar lika viktiga för programmet i och med bilden. Det är något Susanne Nylén tillbakavisar.

Annons

– Vi försöker göra ett nytt bildupplägg varje säsong. Tidigare har alla stått på en rad, men vi har känt att vi vill hitta något fokus som fångar publiken. Julia har varit med från start och vi har valt att någon fångar fokus, men alla mammor är lika viktiga för programmet. Det är ett rent retorikupplägg, säger hon.

Fjärde säsongen av Unga mammor börjar sändas den 1 augusti på Viafree.

Här är alla deltagare i Unga mammor 2018:

FOTO: Viafree, Ibl

Annons