LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Unga mammor 2019: Så lever mammorna från säsong 5 idag

25 okt, 2019 
AvMoa Alfredsson
Ellinor Bjurström, Natalie Eklind, Luma Alalawi, Niffi Sjöberg, Fayme Elmén och Sonia Kamikazi i Unga mammor 2019.
Här berättar mammorna från Unga mammor i TV3 hur de lever i dag.
✔︎ Starka kritiken efter skönhetsingreppet.
✔︎ Mordhotas efter relationsdramat: ”Enorma hatet överraskade mig”.
✔︎ Ska ha fler barn – och föda upp hästar.
Annons

Här får du reda på hur det gått sen för Ellinor Bjurström, Luma Alalawi, Natalie Eklind, Niffi Sjöberg, Sonia Kamikazi och Fayme Elmén.

◼️ ◼️ ◼️

Ellinor Bjurström och Jimmy Olsson med sonen Aaron.

✔︎ Ellinor Bjurström hamnade i blåsväder

Ellinor Bjurström, 24, som gjorde tv-debut i programmet Top Model på TV3, återvände till kanalen efter ett fem år långt uppehåll från tv. Ellinor har tidigare avslöjat att hon blev headhuntad till Unga mammor och att det var tv-produktionen som kontaktade henne med en förfrågan om att vara med. I Unga mammor syns hon tillsammans med sambon Jimmy Olsson, 30, känd från Youtube-kanalen Rackartygarna, och parets gemensamma son Aaron, som föddes i augusti 2018.

– Det känns nervöst att visa upp min första tid som mamma för hela svenska folket. Jag är ju nybörjare och inte helt bekväm i mammarollen ännu. Men det är väl alla i början, sa Ellinor Bjurström i februari i ett pressmeddelande inför programstarten.

Annons

Efter säsongens avslut hamnade Ellinor i blåsväder men inte för sin medverkan i programmet utan för att hon berättade om ett skönhetsingrepp hon gjort. Ellinor fick stark kritik från bland annat Natashja Psomas Blomberg, även känd som Lady Dahmer (som driver en podcast ihop med Unga mammor-Fayme) för att hon valt att berätta i sociala medier om sin läppförstoring. Lady Dahmer menade att Ellinor uppmuntrade sina följare till skönhetsingrepp.

”Hata dig själv så mycket du vill liksom, men vänligen sluta uppmuntra andra kvinnor och flickor att hata sig själva. Vänligen sluta få flickor och kvinnor att tro att man behöver ingrepp för att se tillräcklig ut. Och resultatet är alltid exakt samma som alla andra som gjort ingrepp. Fylliga läppar, rak liten näsa, breda kindben. ”Naturligt”. Alltså bara det begreppet. Vet ni vad som är naturligt? Smala läppar, olika storlek på över- och underläpp. Stora näsor. Mörkare ton under ögonen. Rynkor vid mungiporna”, skrev Lady Dahmer på Instagram.

Annons

Ellinor mötte mycket kritik för sitt inlägg om läppförstoring och skrev på Instagram till de som kritiserat henne:

”Mobbning, hänga ut någon eller bara uttala mig om någon när jag inte har något snällt att säga är långt ifrån något jag skulle kunna göra eller stå bakom idag. Jag vet bättre än så. Jag är bättre än så. För inget av det ovan är coolt, inget medför respekt och kärlek utan tvärtom”.

◼️ ◼️ ◼️

✔︎ Luma Alalawi: ”Vissa beter sig hatfullt”

Luma Alalawi må vara ny mamma för säsongen men 22-åringen tog med sig tre barn in i programmet. Och det är inte bara rollen som mamma som tar tid. Hon driver nämligen också en framgångsrik bilfirma tillsammans med maken Alexander Ramansson, 28.

Men det stressiga livet med barnen Elias, 5, Kevin, 4, och Leonora, 3, är inte alltid lätt:

Annons

– Barnen växer och det blir allt svårare. Ibland längtar jag verkligen tills jag blir gammal. Då är barnen åtminstone äldre, berättar Luma för Hänt.

Luma är väldigt glad över all kärlek hon fått efter sin första säsong. Hon berättar att folk ofta kommer fram till henne och talar om hur mycket de tyckte om Lumas äkthet i programmet. Men ibland kan kändisskapet som följt efter Unga mammor vara mindre roligt.

– Ibland vill jag göra saker utan att alla vet vem jag är och det är svårare nu. Ibland vill man bara kunna gå ful på gatan helt anonymt.

Hon har också mött tuff kritik efter att programmet sänts.

– Vissa har mycket åsikter om hur jag bör uppfostra mina barn och beter sig hatfullt och är fula i munnen. Det känns som jag borde adoptera och uppfostra dem med innan de börjar med sina påpekanden kring mina barn.

Blir det en nästa säsong?

– Jag hade absolut velat vara med igen! Det var en upplevelse som få får vara med om.

◼️ ◼️ ◼️

Natalie Eklind med sina fyra barn.
Natalie med sina fyra barn.

✔︎ Natalie Eklind: ”Ska ha fler barn”

Ända sedan Unga mammor hade premiär på TV3 har vi kunnat följa fyrabarnsmamman Natalie Eklind, 24, och hennes liv på en gård utanför Ljung. Där lever hon tillsammans med sin man Richard Eklind, 28, deras fyra barn, tio hundar, tre hästar och tre kaniner. Men trots den stora familjen längtar Natalie efter att göra den ännu större.

Annons

– Inom snar framtid ska vi väl ha ett barn till eller två. Vi ska också göra klart vår gård. Sen ska jag testa på att föda upp två hästar som kommer våren 2020. Det ska bli riktigt roligt att testa något nytt i livet, berättar hon för Hänt.

Och efter fem säsonger av att ha visat upp sitt liv tror Natalie att tittarna äntligen fått en bättre bild av vem hon egentligen är.

– I början av programmet var det mycket folk som trodde att mitt liv bara var det som syntes på tv. Men nu tror jag att folk förstår att livet på tv inte visar hela verkligheten utan bara två minuter. Så jag brukar faktiskt inte få så mycket dåliga kommentarer längre.

Möter du mycket fördomar som ung mamma?

– Jag tror alla mammor får möta väldigt mycket fördomar då det finns andra mammor som tror att de vet bättre. Man önskar ju att alla kunde skaffa egna liv och bry sig om sitt eget istället för att vara elaka och kommentera andras liv!

◼️ ◼️ ◼️

Niffi Sjöberg med sina två barn Ludwig och Wilma.
Niffi med sina två barn.

✔︎ Niffi Sjöberg: ”Det enorma hatet överraskade mig”

Tvillingmamman Niffi Sjöberg, 23, uppmärksammades stort efter att hon i Unga mammor avslöjade att hennes tvillingar hade olika pappor. I dag lever hon tillsammans med Jonathan Bennich, 32, som är pappa till hennes son Ludwig. Pappan till dottern Wilma är exet Jesper.

Annons

I Unga mammor har hon berättat om den svåra relationen till exet:

– Relationen med Jesper är komplicerad på grund av att han tycker att det här är livet han borde ha haft, det jag och Jonatan har.

Efter att programmet sändes möttes Niffi av mycket hat på grund av situationen med papporna.

– Jag tänkte att kanske skulle folk tycka illa om att jag legat med mer än en man, men det enorma hat jag fick överraskade mig ändå. Jag har blivit kallad ofantligt många elaka saker, blivit mordhotad och nedtryckt, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

Niffi har också uttryckt, i samma intervju med Aftonbladet, att hon är missnöjd med sättet hon framställdes på i tv samt att hon ångrar sin medverkan i programmet. I dag jobbar hon inom hemtjänsten.

◼️ ◼️ ◼️

Sonia Kamikazi med sina tre barn Daisy, Lilly och Derrek.
Sonia med sina tre barn.

✔︎ Sonia Kamikazi: ”Bröstoperationen gav mig självförtroende”

När femte säsongen av Unga mammor spelades in var Sonia Kamikazi 20 år och därmed säsongens yngsta deltagare. I programmet fick vi följa hennes liv tillsammans med tre små barn – Daisy, 5, Lilly, 3 och Derrek, 1 – och hennes sambo Liam Kinnari, 25– vi fick också följa hennes dröm om att bli polis. Något som Sonia just nu håller på att jobba för. Snart ska hon börja plugga.

Annons

– Jag ska plugga på Komvux. Det kommer att ta 2–3 år. Sedan har jag tänkt söka till polisutbildning om jag fortfarande vill det då, berättade Sonia i en intervju med Aftonbladet.

Sedan sista avsnittet sändes har hon också genomgott en bröstoperation som hon säger ökat hennes självförtroende.

– Jag tänker lite mer på mig själv nu och tar hand om mig själv. Bröstoperationen har gett bättre självförtroende. Jag har trots allt fött tre barn. Operationen var jobbig, men det var värt det. För jag känner mig så nöjd över att känna mig hel igen, sa hon till Aftonbladet.

◼️ ◼️ ◼️

Fayme Elmén från Unga mammor med barnen Colin, Leo och Mila.
Fayme med sina tre barn.

✔︎ Fayme Elmén: ”Jag har sagt upp mig”

Fayme Elmén, 22, gjorde succé i säsong tre av Unga Mammor med sitt öppna sätt att prata om psykisk ohälsa och den förlossningsdepression som hon drabbades av. I säsong fem gjorde trebarnsmamman, som blev mamma för första gången som 17-åring, efterlängtad comeback.

Annons

– Sedan programmet sändes har livet rullat snabbt och stundvis oväntat. Jag har sagt upp mig hos Ica. Börjat podda och arbeta hemifrån och till våren ska jag börja plugga. Barnen växer och mår bra. Vi är lyckliga. Livet är kul!

Berätta mer om podden!

– Jag och Natashja (Lady Dhamer) har precis lanserat podden Dålig Stämning. En otrolig podd där vi diskuterar föräldraskap och allt vad det innebär, med en hel del sidospår. Självklart alltid med en feministisk syn men också med mycket skratt och klockrena tankar.

Det sätt som Fayme som ung mamma blivit bemött på har drastiskt ändrats i och med hennes medverkan i programmet. En förändring som varit till det bättre. Hon upplever att fördomarna blivit färre.

– Dels är jag nog självsäkrare och svårare att rubba nu. Men eftersom hus, giftermål och publicitet gett mig mer auktoritet och status så är jag inte lika utsatt för fördomar och hat som mammor i samma ålder utan mina privilegier är. Det är fullkomligt vidrigt men det är så det ser ut.

Fayme Elmén är gift med Moltas. Paret bor i Segersäng med barnen Colin, 5, Leo, 4, och Mila, 2.

Foto: TT och TV3

Annons