Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ullared-profilen Helene Lundbergs tårar i Lyxfällan: ”Väldigt sårbar”

29 jan, 2019 
Lina Arvidsson
Ullared-profilen Helene Lundberg är med i kvällens Lyxfällan.
I kvällens avsnitt av Lyxfällan i TV3 besöker experterna Frida Boysen och Magnus Hedberg Ullared-profilen Helene Lundberg. För Hänt berättar hon nu om beslutet att vara med i Lyxfällan.
Annons

I tisdagens Lyxfällan i TV3 träffar experterna Magnus Hedberg, 46, och Frida Boysen, 44, Helene Lundberg, 46, från Skara. Det är inte första gången som Helene syns i tv. Hennes stora hobby är nämligen att shoppa och hon älskar varuhuset Gekås i Ullared så mycket att hon varit med i dokusåpan Ullared flera gånger.

Men Helene Lundberg dras också med skulder och efter en tid av ekonomiska bekymmer får hon nu hjälp av TV3:s Lyxfällan, något hon försökt få i flera år. Då var hon först inte intressant för TV3 som tyckte att hennes skulder var för små för programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag sökt dit för de senaste säsongerna för att jag vill vara med. Jag behövde hjälp med mina skulder, så det var framförallt därför jag sökte, även om jag gillar att synas också. Men de tyckte att jag var för duktig med min ekonomi och jag hade för låga skulder för att vara med, berättar Helene Lundberg för Hänt.

Annons

Men förra året hörde ändå Lyxfällan av sig och undrade om hon fortfarande var intresserad av att vara med. I lägenheten i Skara tog hon så emot Magnus Hedberg och Frida Boysen som ingående gick igenom hennes ekonomi. I kvällens avsnitt av Lyxfällan kommer de fram till att Helene går back över 11 000 kronor varje månad och att hon har skulder på 69 800 kronor.

Känslosam inspelning

Inspelningen av Lyxfällan tycker Helene Lundberg var både tuff och rolig. Men vissa delar av inspelningen blev känslosamma, något som Helene tyckte var jobbigt.

– Jag gillar inte att visa känslor, även om jag är en öppen person och att jag ser mig själv som stark. Men man kan bli väldigt sårbar och det vill jag inte visa, annat än för mina närmsta. Så jag kämpade med det hela veckan, med att hålla in känslorna, säger Helene Lundberg.

Men under inspelningen av en särskild scen där Frida Boysen tar upp Helenes barns önskningar kunde inte Helene hålla tårarna tillbaka och börjar gråta.

Annons

– Frida är ju så bra på det där, och det är ju meningen i den här typen av program att man ska grillas lite, säger Helene Lundberg.

Programmet spelades in i oktober förra året och nu, några månader senare, märker Helene stor skillnad på sin ekonomi.

– Jag var ju tvungen att hålla budgeten, det hade jag lovat och när jag lovar någonting så håller jag det. Sedan var det inte så svårt och efter en månad märkte jag direkt skillnad på min ekonomi och då blev jag motiverad att fortsätta på det här viset, säger Helene Lundberg.

FOTO: TV3

Annons