LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ullared-profilen Boris Lennerhov lämnar varuhuset efter 23 år – berättar själv

22 maj, 2023 
Simon Lundh
Ullared Boris
Ullared–profilen Boris Lennerhov lämnar varuhuset Gekås efter 23 år.
– Jag har fått vara med om en fantastisk resa, säger Boris.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Morgans relation till Ola-Conny – hyllningen efter inspelningarnaBrand logo
Morgans relation till Ola-Conny – hyllningen efter inspelningarna

Boris Lennerhov, 67, har varit en del av Gekås under 23 års tid. För tre år sedan lämnade han rollen som vd, men valde att stanna kvar som styrelseordförande. En roll han nu också lämnar.

– Det stämmer, men det är nog inte så dramatiskt trots allt, säger han till Hallands Nyheter.

Boris tankar om att avgå som vd för Ullared

När Boris klev av som av som vd 2020 berättade han för Expressen att det varit en bra tid att vara vd för bolaget.

– Jag har fått vara med om en fantastisk resa med en utveckling av verksamheten och med god hjälp av massa medarbetare, sa han och fortsatte:

– Det har varit kul och spännande hela vägen. Men det är alltid lite vemodigt med alla människor man haft i sina dagliga kontakter, som nu blir annorlunda, sa han då.

Därför ville Boris att Ullared skulle sändas på tv

Boris tillsammans med sina kollegor på Gekås blev kända i samband med att Kanal 5 startade sina sändningar av realityprogrammet Ullared 2009.

Annons

I en intervju med Gekås egna hemsida berättar Boris om när produktionsbolagen närmades sig Gekås i slutet av 2000-talet med ett förslag om att göra en serie. Ett förslag som Boris nappade på som skulle bli en chans att synliggöra varuhuset på:

– Många hade förutfattade meningar om att Gekås var en lada ute i skogen med överskottsförsäljning, och de som varit här på 80-talet hade fortfarande samma bild kvar. Tv-serien Ullared gav oss möjlighet att visa hur Gekås vuxit och utvecklats.

Serien fick ett stort genomslag och på tre år ökade försäljningen markant och varuhuset fick 2 000 fler besökare per dag.

Boris tips till hans efterträdare på Gekås

När Boris tog över verksamheten hade han några regler som han också hoppas att den nya chefen kan följa.

– Min roll var att förfina, men en bra regel för en ny chef är: första månaden fattar du inga beslut, andra månaden fattar du inga beslut, tredje månaden fattar du inga beslut. Var närvarande och lär dig hur företaget fungerar. Sedan börjar man med de lägst hängande frukterna. På så vis bygger du förtroende, säger Boris.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons