TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Ullared-Marittas skräck på sjukhuset – efter Gunnels död: ”Hade en tumör”

16 feb, 2024 
Ullared-profilen Maritta Söderström förlorade nyligen sin syster. Nu berättar hon om rädslan när hon själv fick åka in till sjukhuset.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ullared-Ola-Conny – därför har inte fästmön Linda träffat barnenBrand logo
Ullared-Ola-Conny – därför har inte fästmön Linda träffat barnen

Tittarfavoriten Maritta Söderström, 79, lärde vi känna i tv-succén Ullared ihop med systern Gunnel Hyvönen. Gunnel kämpade mot lungcancer och i september i fjolår tog hon sitt sista andetag.

– Det är tomt för vi pratade i telefon nästan varje dag förutom när hon blev riktigt sjuk, sa Maritta till Hänt när dödsfallet offentliggjordes.

När Hänt nu pratar med Maritta på nytt berättar hon om en olycklig händelse på sjukhuset, som väckte en rädsla.

Maritta Söderström om hälsokampen – blödningar i ögat

Maritta fick nämligen i december akut åka in till sjukhuset då hon upptäckte en gul fläck i ögat som hade spridit sig. Då visste hon ännu inte vad det var som orsakade problemet, men det vet hon nu.

Annons

Vad var det som hade hänt?

– Jag fick åka upp till Stockholm men det var inga tumörer utan jag hade småblödningar i ögonen, säger hon och fortsätter:

– Jag var där i måndags och träffade läkaren och nu har det blivit bättre för jag får en spruta i ögat var fjärde vecka. De sprutar in i vänster öga. De har så mycket konstigheter för sig.

Maritta Söderström om rädslan för tumörer – efter systern Gunnel

Maritta förklarar att hon idag mår bra, och att smärtan inte är så stor.

– Nej, jag har inte ont. Det känns lite grann när de sprutar in det. Det blir som ett skavsår. Men det brukar vara borta dagen efter. Så det är bra.

Trodde du att det var en tumör?

– Jag vet att Gunnel fick veta att hon hade en tumör när hon var och kollade på ögonen. Så det sitter kvar i bakhuvudet. Men som tur var så var det ingenting. Så det var bra.

FOTO: Karin Törnblom/TT / Youtube

Annons