LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ullared-Maritta obotligt sjuk – talar ut om lidandet: ”Får gå som det går”

18 jun, 2024 
Elvira Reer
Maritta Söderström
Maritta Söderström blev snabbt en tittarfavorit i serien Ullared.
För Hänt berättar hon att hon varit på sjukhuset för den besvärliga ögonsjukdomen.
Annons
Hänts krönikör: Vi vill ha tillbaka Ullared nu!Brand logo
Hänts krönikör: Vi vill ha tillbaka Ullared nu!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tv-profilen och tittarfavoriten Maritta Söderström, 80, omfamnades snabbt av hela svenska folket på grund av sin medverkan i succéserien Ullared. Trots att Ullared slutade spelas in 2019 och den sista säsongen sändes 2021 så har Maritta och hennes syster Gunnel Hyvönen fortsatt vara omtyckta mediaprofiler.

Förra hösten kom den otroligt sorgliga nyheten att Gunnel hade gått bort. I slutet av september hölls begravningen, som blev en väldigt fin sådan.

– Den var så fin. Det var mycket minnen och så där, berättade systern Maritta Söderström, 79, för Hänt då.

Maritta bor nu i Katrineholm och har ett distansförhållande med Lasse Westerlund som hon träffade i realityprogrammet Hemliga beundrare under 2020.

Maritta Söderström har problem med gula fläcken

För Hänt berättar Maritta att hon nyligen har varit hos doktorn och att det är hennes ögon som har varit besvärliga. Maritta har tidigare berättat för hänt att hon har problem med gula fläcken.

Annons

– Det är mina ögon som jävlas ser du, så nu ser jag grumligt, säger hon till Hänt.

Förändringar i gula fläcken påverkar synskärpan. Det kan ta lång tid innan man märker synproblem men resulterar i svårigheter att se detaljer. Vanligtvis försämras synen först i ett av ögonen, enligt 1177.

Hon fortsätter med att förklara att läkarundersökningen har gått smidigt fastän behandlingen kan vara påfrestande att genomgå då hon får sprutor i ögat:

– Doktorsundersökningen igår gick bra, men man har ju lite skav i ögat resten av dagen. Så det är ju jobbigt, men idag är det borta som tur är.

Hur mår du just nu? Hur känner du dig?

– Ja asså, Jag har ju inget att välja på men, det får gå som det går. De finns dom som har det värre än jag så man får trösta sig med det.

Maritta delar också att även om hon har känt smärta och är trött, så är allt bra med henne, och hon fortsätter att kämpa på som vanligt tillsammans med Lasse.

– Nu ska jag träffa kärleken och så ska vi ta en fika på Maxi, så det är trevligt.

FOTO: Skärmdump/Youtube

Annons