LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Maken Joukos första ord efter Ullared-Gunnels död – fick 56 år ihop

11 okt, 2023 
maken jouko
Ullared-profilen Gunnel Hyvönen har gått bort.
Nu delar hennes make Jouko med sina av sina första ord om sorgen efter att förlorat sin livspartner.
”Än är minnena levande, bleknar med tiden gör de väl men 56 år glömmer man inte, dig glömmer jag inte”, skriver Jouko till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunnel och Marittas fasansfulla upptäckt påväg hem från Ullared – Se klippet härBrand logo
Gunnel och Marittas fasansfulla upptäckt påväg hem från Ullared – Se klippet här

Under torsdagen kunde Hänt bekräfta den tråkiga nyheten gällande att Gunnel Hyvönen lämnat oss. Det var i början av september som Gunnel avled. Hon blev 77 år gammal.

Gunnel och hennes syster Maritta Söderström, 79, slog igenom i den omåttligt populära tv-serien Ullred.

– Det är tomt för vi pratade i telefon nästan varje dag förutom när hon blev riktigt sjuk, sa Maritta till Hänt när hon bekräftade sin systers död.

Maken Jouko om sorgen efter Gunnel Hyvönen – förlorade sin livspartner

Hänt har nu varit i kontakt med Gunnels make Jouko som berättar för Hänt om sorgen över sin fru. Det var en måndagsförmiddag när Jouko plötsligt hörde en duns från övervåningen.

”Jag skyndade mig dit, du låg på golvet medvetslös. Ambulansen körde iväg dig. Jag kom till sjukhuset strax efter dig. Läkaren mötte mig och berättade att du hade brutit lårbenet och hade fått strokebehandling”, skriver Jouko i ett meddelande till Hänt.

Annons

Enligt Jouko genomgick Gunnel en operation därefter, som hon överlevde. Men tyvärr blev hon aldrig bättre.

”Du gick bort från mig sakta, sakta blev du svagare och svagare till slut orkade du inte, du lämnade mig , du lämnade oss. Jag sitter i vårt vardagsrum, det är tomt, det känns att du är inte här”, fortsätter han.

Han fortsätter:

Det har nu gått några veckor sedan Gunnel somnade in. När Jouko tänker tillbaka på alla fina stunder han fick ihop med sin hustru är det med en enorm kärlek, samtidigt som sorgen såklart finns med.

”Det känns vemodigt men ändå tröstande att ha minnen att gå tillbaka till. Det är bara ljusa och vackra minnen som kommer tillbaka. Det är långa dagar och svårt att hitta glädje i det jag gör”.

För Jouko är det svårt att hantera att hans älskade hustru är borta, efter 56 år tillsammans.

”Inte trodde jag att det skulle vara så här, du finns här på många sett och många minnen, många situationer som kommer igen när du var med. Än är minnena levande, bleknar med tiden gör de väl men 56 år glömmer man inte, dig glömmer jag inte”, avslutar han.

Maritta Söderstörm om hur hon kommer att minnas sin syster

Sorgen är nu stor för Jouko som förlorat sin livspartner. Även syster Maritta har många minnen hon bär mer med sig av sin syster.

– Jag kommer minnas henne med glädje och hennes ansiktsspråk. Hon pratade med ansiktet och ögonen, det gjorde hon, säger Maritta till Hänt.

FOTO: TT

Annons