Ulf Lundells gliring mot Zlatan Ibrahimovic – efter Ferrarimissen

Ulf Lundell, Helena Seger, Zlatan Ibrahimovic.

Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic blev påkommen med att köra en avställd superlyxbil på Stockholms gator.
Ulf Lundell imponeras inte av tilltaget att visa upp sig i ett sådant vrålåk. Det gjorde han klart i sitt sommarprogram.
– Vilket självhävdelsebehov, säger rockikonen.

I början av maj i år väckte Zlatan Ibrahimovic åter igen stor uppmärksamhet. Den gången för att han kört en sällsynt Ferrari inne i Stockholm. Det skulle visa sig att den bilen var avställd och alltså först fram olovligt.

En av många som haft åsikter om händelsen är artisten och författaren Ulf Lundell som pratade om det hela i måndagens Sommar i P1.

– Jag läser och ser att Zlatan cruisat nedför Norrlandsgatan i huvudstaden i en svart, få förunnad monster-Ferrari. Vänsterhanden slappt på dörren, säger Lundell och fortsätter:

– Visar sig vara avställd. Olovligt. Men vilket självhävdelsebehov. Han har ju fått hur mycket som helst, går aldrig att mätta. Vad vi än stoppar på oss förblir vi vad vi är.

Ulf Lundells dröm

Fotbollsstjärnan och hans familj syntes ofta i Stockholm under våren. Bland annat för att Zlatan Ibrahimovic gått in som delägare i Hammarby.  Han har tillsammans med sin fru Helena Seger en bostad i Stockholm där en stor del av deras liv utgår ifrån.

Ulf Lundell berättar vidare att han själv drömt om äga en lyxbil sedan unga år. I hans fall rör det sig om en Aston Martin, märket som är starkt förknippat med Ian Flemings James Bond.

– Det kan ha varit en dröm om att bli hemlig agent. Den drömmen har ju gått i uppfyllelse i alla fall, säger Ulf Lundell.

”Funkar för honom, inte för mig”

När Lundell till sist bestämde sig för att slå till och köpa sin Aston Martin Vanquish så nåddes han av en insikt.

–  Oerhört vacker, tyvärr lika oerhört meningslös. Ett lysande exempel på att vissa drömmar är bäst som oförverkligade, säger säger han och tar återigen upp incidenten med Zlatan Ibrahimovic.

– Vad man kan är att åka omkring i den. Visa upp sig och drömmen. Som Zlatan, framgången. Funkar för honom, inte för mig.

När bilens kopplingen till sist rasade valde Lundell att ställa undan bilen. Den lades ut till försäljning, men än verkar ingen ha slagit till.

– Funderar på att åka till en skrot och be dem göra en kompression av den. En plåtkub. Eller ta den på en omskakande pilgrimsfärd till Portugal och skriva en bok om det.

Bild: Mattias Hansson/TT

Senaste nytt